Microsoft: Kötü adamın kim olduğunu unutmayın

Microsoft'tan antivirüs üreticilerine açık çağrı: "Kafanıza göre iş yapmayın!"

Antivirüslere Microsoft ayarı

Üst düzey bir Microsoft yetkilisi, kullanıcıların ilgisini çekmek için mücadele eden antivirüs üreticilerinin hem birbirleriyle, hem de kendileriyle beraber çalışmasının gerektiğini hatırlattı. Başka bir deyişle, üreticilere "kafanıza göre iş yapmayı bırakın" çağrısında bulundu.

Microsoft Malware Protection Center'ın direktörü Dennis Batchelder, yaptığı açıklamada üreticiler arasındaki veri paylaşımının toplam zararlı sayısında düşüş sağladığına değindi. Sydney'de Association of Antivirus Asia Researchers'ın bir konferansında konuşan Batchelder, son iki yılda en önde gelen 20 zararlı ailesinin 24 milyondan 13 milyona düştüğünü söyledi.

Batchelder, verinin geniş yelpazedeki zararlıları kapsadığını, mobil tehditleri ve "gelişmiş kalıcı tehditleri" kapsamadığını söylüyor. Batchelder'e göre ortak çalışma sayesinde yeni zararlı örneklerinin otomatik işlenmesi çok daha iyi bir hale gelecek; büyük veri ve bulut bilişim yoluyla analizde önemli gelişme sağlanacak.

Ancak Batchelder'e göre anti-zararlı alanındaki yeni firmalar, oyunu her zaman kurallarına göre oynamayabiliyorlar. "Kimlerin kötü adamlar olduğunu hatırlamamız gerekiyor" diyen Batchelder, cümlesini "bu kötü adamlar, bizler değiliz." kelimeleriyle tamamlıyor. Batchelder, geçen sene bazı antivirüs ürünlerinin yanında ilgisiz yazılımların yüklü geldiğini, sahte bir Java güncellemesiyle gelen bir AV örneğine rastladığını söylüyor. Batchelder'e göre "dikkatli olunmazsa, antivirüsler istenmeyen yazılımlara dönüşebilir".

Batchelder, son olarak şunları söylüyor: "rakiplerimizin peşine düşüp kendimizi kaybedersek, müşterilerimize zarar veririz. Bizim yapılması gereken bir işimiz var."

Okuyucu Yorumları