Microsoft'un eski Lumia telefonlarında Windows 11 çalıştırma hayali kısa sürdü

Microsoft, yayınladığı son güncelleme ile eski telefon serisi Lumia'da Windows 11 yüklenmesinin yolunu kapatmış gibi görünüyor.

Eski Lumia telefonlarda Windows 11 çalıştırma hayali kısa sürdü

Microsoft, Windows 11'i eski Lumia telefonlarda hiçbir zaman resmi olarak desteklememiş olsa da, insanlar Lumia WOA projesi tarafından sağlanan yöntemleri kullanarak bir süredir Windows 11 işletim sistemini eski Lumia telefonlarında çalıştırabiliyorlar. Elbette Windows 11 güçlü donanım gerektiriyor ve bu da bu yeni işletim sisteminin yalnızca üst düzey Lumia 950 ve Lumia 950 XL gibi modellerde çalışabileceği anlamına geliyor. Bu telefonlar, Windows 11'i çalıştırmak için gerekli olan 64-bit ve ARMv8-A ISA desteğine sahip Snapdragon 810 çip tarafından destekleniyor.

Ancak, buna rağmen Lumia'da Windows 11 çalıştırma seçeneği yakında tamamen ortadan kalkacak gibi görünüyor. Twitter kullanıcısı ve sızıntı uzmanı Xeno, son Windows 11 Dev Channel yapılarının Lumia 950 XL üzerinde çalışmadığını fark etti. Görünüşe göre bir uyumluluk sorunu yaşanıyor ve Xeno bunun son sürümlerin bazılarına ARMv8.1 gerekliliğinin eklenmesiyle ilgili olabileceğine inandığını söylüyor.

Sorun 25188 numaralı derlemede fark edildi ve bir önceki 25182 numaralı derleme biraz daha ileri giderek mavi ekranla (BSOD) sonuçlandı. Bunun anlamı, artık Lumia cihazında Windows 11'in çalışmayacağı, yolun sonuna gelmiş olabileceği. Konuyla ilgili yeni bilgiler geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.