Microsoft, oyunseverlerle pazarlık yapıyor!

Microsoft'un tek soruluk anketi, yakında müşterileriyle pazarlık yapabileceğini gösteriyor!

10'a alınan, 1'e satılır mı?

Özellikle bütçesine dikkat eden oyunseverler için daha önce satın aldıkları oyunları oynadıktan sonra satıp, yeni oyunlar için kaynak ayırmak sıkça başvurulan bir yöntem. Ancak söz konusu dijital oyunlar olduğunda, onları satmak mümkün değil. Ama şimdi, ellerinde bulunan ve artık çoktan oynadıkları dijital oyunlarla ne yapacaklarını bilemeyen kullanıcılar için yeni bir umut doğmuş olabilir; en azından Xbox One için durum böyle.

Bir Reddit kullanıcısı tarafından yayınlanan rapora göre, Microsoft tek soruluk bir anket sorusuyla nabız yokladı: "Yüzde 10'luk bir kredi karşılığında dijital ortamda satın aldığınız oyunları satmaya ne dersiniz?"

Dijital ortamda alınmış oyunları oynadıktan sonra satabilme fırsatı elbette oldukça ilginç. Ankete katılanların önemli bir kısmı dijital oyunları normalde satmaları olanaksız olduğu için bu seçeneğin hiç yoktan iyi olduğunu düşünüyor. Fakat diğer kesim ise en az 60 dolar ödeyip aldıkları bir oyunu satınca ancak yüzde 10'luk bir bedeli geri almanın hiç de iyi bir anlaşma olmadığı görüşünde.

Tabii ki bu sorunun sorulması, Microsoft'un projeyi hayata geçireceği anlamına gelmiyor. Ama yine de, böyle bir fikre sahip oldukları da açıkça ortada. Diğer yandan kullanıcıların sahip oldukları fiziksel oyunları bizzat kendileri ya da bir perakendeci üzerinden iyi rakamlara satabildikleri de bir gerçek.

Okuyucu Yorumları