Microsoft, sayısız oyun kontrol cihazını engellemeye başlıyor

Microsoft, resmi Xbox lisansına sahip olmayan aksesuarlara karşı önlem alıyor. Yetkisiz aksesuarlar kullanımı sadece bir kaç gün sonra engellenecek.

Microsoft, sayısız oyun kontrol cihazını engellemeye başlıyor

Microsoft görünüşe göre "yetkisiz" Xbox aksesuarlarına karşı önlem almaya karar verdi. Windows Central sitesinde yer alan habere göre, Microsoft'un Xbox konsolları, resmi Xbox lisansına sahip olmayan aksesuarlara (kumandalar, kulaklıklar, direksiyonlar, joystickler gibi) bağlandığında şu hata mesajını göstermeye başladı: "Bağlı bir aksesuar onaylı değil. Yetkisiz aksesuarların kullanılması oyun deneyiminizi tehlikeye atar. Bu nedenle, yetkisiz aksesuarın kullanımı 12/11/2023 tarihinde engellenecektir. İade etme konusunda yardım almak için aksesuarın geldiği mağazaya danışın veya üreticiyle iletişime geçin."

Etkilenen üreticilerden biri olan Brook Gaming, birkaç gün önce X'te (eski adıyla Twitter) bir mesaj yayınlayarak 0x82d60002 "Bağlı bir aksesuar yetkili değil" hatasıyla ilgili kullanıcı bildirimlerini doğruladı. Brook Gaming, mesajın 16 Ekim 2023 tarihinde yayınlanan 10.0.25398.2266 yazılım sürümüne sahip Xbox One ve Xbox Series X|S konsollarında göründüğünü ve bazı ürünleri tamamen veya kısmen kullanılamaz hale getirdiğini iddia ediyor.

Windows Central'a göre Microsoft, üçüncü taraf kablosuz aksesuarların lisanslanmasına yönelik yaklaşımını değiştirerek üreticilerin sadece Xbox Kablosuz Kumandalarına benzeyen değil, özgün oyun kumandaları geliştirmelerine izin verdi. Resmi "Designed for Xbox" rozeti olmayan kontrol cihazlarının ve diğer çevre birimlerinin engellenmesi bu değişikliklerin bir sonucu olabilir.

Resmi olmayan bir Xbox oyun kumandanız veya diğer "yetkisiz" aksesuarlarınız varsa, bunlardan kurtulmak tek seçenek gibi görünüyor. Ancak, yakında devre dışı bırakılacak aksesuarların kesin bir listesi yok, bu nedenle 12 Kasım'ı beklemeniz ve oyun kumandanıza, kulaklığınıza veya direksiyonunuza ne olacağını görmeniz gerekiyor.