Microsoft, Windows 10 ve 11'li bilgisayarlara hiç haber vermeden, sessiz sedasız Spotify mı yüklüyor?

Microsoft’un Windows 10 ve 11 kullanıcılarına zorla Spotify yükletmeye çalıştığı iddia edildi. En azından gelen şikayetler bu yönde.

Microsoft, Windows 10 ve 11'li bilgisayarlara zorla Spotify mı yüklüyor?

İnternette ortaya çıkan bazı kullanıcı şikayetlerine bakılırsa, Spotify gizemli bir şekilde kendisini Windows 10 ve Windows 11 bilgisayarlara kuruyor ve bilgisayarınızı başlattığınızda Görev Çubuğu'nda beliriyor. Bazı kullanıcılar bu hafta bilgisayarlarını açtığında görev çubuğunda Spotif simgesinin parlamaya başladığını gördüklerini söylüyor. Telefonlarında düzenli olarak kullandıkları bu uygulama, hiç yüklememiş olmalarına rağmen bir anda Windows’ta da belirmeye başlıyor.

Her ne kadar kurulum hemen iptal edilebiliyor olsa da, bu durum bir bug değil, bir güvenlik açığı olarak değerlendiriliyor.

Bununla birlikte, bu Windows 11’in yeni bir özelliği de olabilir. Microsoft Store kafasına göre uygulamalar yüklemesi ile ünlü. Zaman zaman Microsoft araçları ve oyunlar görev çubuğunda bu şekilde kendini gösterebiliyor. Ancak Microsoft daha önce Spotify’ın Windows 11’e geleceği konusunda kullanıcılara herhangi bir bilgilendirme yapmamıştı. Bu nedenle de kullanıcıların bu işleme tepki vermeleri normal karşılanabilir.