Microsoft Store güncellemesi bazı Windows 10 uygulamalarını kullanılamaz hale getirdi

Microsfot Store güncellemesi, Takvim, Fotoğraflar ve Hesap Makinesi gibi uygulamaların kullanılamaz hale gelmesine sebep oldu. Kullanıcılar Microsoft destek forumunda öfkelerini dile getiriyor.

Windows 10 uygulamalarını kullanılamaz hale getiren güncelleme

Microsoft’un Windows güncellemeleri nedeniyle oluşan hataları çok sık gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Son gelen şikayetlere göre, bazı Windows 10 kullanıcıları, Microsoft Store güncellemesinden sonra uygulamalarını kullanamadıklarını ifade ediyor.

Microsoft, birçok Windows 10 uygulamasını doğrudan Mağaza üzerinden güncelliyor, bu da düzeltmelerin ve yeni özelliklerin Windows işletim sistemi güncellemelerinden bağımsız olarak yayınlanabileceği anlamına geliyor. Bu durum genellikle olumlu bir şey, zira söz konusu uygulamalar işletim sistemi güncellemesini uzun süre beklemek zorunda kalmadan kararlı hale getirilebiliyor ve yükseltilebiliyor. Ancak bu durumda, bir güncelleme bir ya da birkaç Mağaza uygulamasını kullanılamaz hale getirebiliyor.

İşte Microsoft'un bu şekilde getirdiği bir güncelleme, Takvim, Fotoğraflar ve Hesap Makinesi gibi uygulamaların kullanılamaz hale gelmesine sebep oldu. Daha da kötüsü, bazı kullanıcılar söz konusu sorunu bildirmek için Geri Bildirim Merkezi'ne girdiklerinde onun da bozulduğunu fark etti. Bunun üzerine Microsoft'un destek forumunda kullanıcılar bir başlık açarak Microsoft'a öfkelerini dile getirdi.

Güncelleme resmi bir Windows güncellemesi olmadığı için Microsoft'tan herhangi bir açıklama gelmedi, ancak bazı meraklı kullanıcılar bu uygulamaların bozulmasına neyin sebep olduğunu ortaya çıkardı. Tüm şikayetler arasındaki ortak nokta, Intel Core 2 Duo ve Quad işlemcilerin yanı sıra AMD Athlon çipleri de dahil olmak üzere eski donanımlar gibi görünüyor. Bu bileşenler teknik olarak Windows 10 için uyumlu donanımlar olarak listelenmiyor ancak işletim sistemini çalıştırırken herhangi bir sorun da yaşatmıyorlar.

Sorunun ne zaman düzeltileceğine dair henüz bir bilgi yok. Kullanıcılar yakında bir güncelleme gelmesini umut ediyor, zira bu tür hayati uygulamalara erişememek uzun vadede büyük bir sorun yaratabilir. Windows 10 desteğinin 14 Ekim 2025'te sona erecek olması nedeniyle Microsoft'un bir düzeltme yayınlaması için bolca zamanı olduğunu söyleyebiliriz.