Microsoft'tan Win 8.1'le çalışabilen mini PC!

Pek PC'ye benzemese de, Microsoft, Windows 8.1 ile çalışan en küçük PC'yi resmi olarak tanıttı!

En farklı Windows 8.1 PC!

Windows'un herhangi bir donanımda çalıştığını ispat etmeyi uman Microsoft, Intel ve CircuitCo ile beraber ürettiği yeni geliştirme kartını tanıttı ve ön-siparişe sundu.

Sharks Cove adındaki mini PC, Bay Trail 1.33GHz Intel Atom işlemci, 1GB RAM, 16GB dahili depolama, microSD slotu, HDMI, MIPI bağlantısı, bir USB 2.0 portu ve micro USB güç portu gibi özelliklerle geliyor. Kart üzerinde ethernet veya Wi-Fi özelliği bulunmadığından, bunlara yönelik USB adaptörlerini ayrıca edinmeniz gerekiyor. 4 x 6 inç boyutlarındaki kartın üzerindeki pinlerin detayları, Sharks Cove sitesinde anlatılıyor.

Sharks Cove'un boyutları, diğer geliştirme kartlarına yakın olsa da fiyatı biraz pahalı. Donanımı, Windows 8.1 imajını ve "Sharks Cove için gerekli araçları" içeren paket, size tam 300 dolara maloluyor. Yeni piyasaya sürülen Raspberry Pi B+'nın fiyatı ise sadece 35 dolar. Ancak Raspberry Pi'deki RAM, Sharks Cove'dakinin yarısı ve işlemcisi de daha yavaş.

Kart, telefon, tablet gibi mobil cihazlar için uygulama ve sürücü geliştirmekte kullanılabiliyor. Sharks Cove'u Android için yazılım geliştirme amaçlı kullanmak da mümkün.

Okuyucu Yorumları