Yeni Raspberry Pi model B+ satışta!

Boyundan büyük işler başaran mini bilgisayarın yeni modeli, resmi olarak ortaya çıktı!

Yeni model hazır!

USB portlarının sayısını 4'e çıkaran yeni Raspberry Pi B+, resmi olarak duyuruldu ve satışa sunuldu.

Yeni model, SoC olarak bir önceki modelle aynı Broadcom BCM2835'i ve 700MHz Low Power ARM1176JZFS "uygulama işlemcisini" kullanıyor. 512MB RAM ve VideoCore IV Multimedia yardımcı işlemcide de bir değişiklik yok. Öne çıkan değişiklikler ise ek iki USB 2.0 portu ve büyük SD kart slotunun yerine geçen MicroSD kart slotu var. GPIO bağlantısı ise artık 2x20 yapıya sahip. Yeni ses devresinin sesi temiz ileten ve aynı zamanda güç tüketimini azaltan "düşük gürültülü, özel güç kaynağıyla" geldiği söyleniyor.

İlk bakışta göze çarpan eksiklik ise kompozit RCA video konektörü. Boyutları da değişen yeni Raspberry Pi B+, artık 85 x 56 x 17mm ölçülerinde. Bir önceki model B, 85.6 x 53.98 x 17mm boyutlarındaydı. Boyut değişikliği, yeni modeli mevcut kasalara sığdıramayacağınız anlamına geliyor.

Yeni Raspberry Pi model B+ satışta!

Ek USB portları, mini bilgisayarın kullanıcılarını sevindirecek bir geliştirme çünkü 2 USB portu, genellikle fare ve klavyeyle doluyor, bu yüzden ek bir USB hub'a ihtiyaç doğuyordu. Pi kurucusu Eben Upton, Model B'yi talep oldukça üretmeye devam edeceklerini söylüyor.

Yeni Raspberry Pi model B+ satışta!

Yeni model B+'ın fiyatı, 35 dolar, yani selefiyle aynı.

Okuyucu Yorumları