Microsoft, Uygulamalardan Edge'e Doğru Kayıyor

Şirket içinde yeniden bir yapılandırma süreci geçiren Microsoft'un ilginç bir hamleyle Mağaza uygulamalarını ikinci plana attığı ortaya çıktı!

Microsoft'un yeni hedefi: Edge

Microsoft içerisinde bir yeniden yapılandırmanın yaşandığını öğrenmiştik. Firmanın bu kapsamda Windows 10 uygulaması geliştiren yazılım geliştiricilerini Edge'e yönlendirdiği ortaya çıktı.

İddianın geldiği Thurott.com web sitesine göre Microsoft, Stocks ve Weather gibi uygulamaların geliştirme takımlarını Edge takımındaki pozisyonlara yerleştirmeye başladı. Bu hamlenin Microsoft'un tüketici yerine kurumsal işlevlere odaklanma kararının bir sonucu olduğu sanılıyor. Stocks gibi Windows 10 ile gelen bazı uygulamaların çok az kullanıldığı düşünüldüğünde, hamlenin yerinde olduğu ileri sürülebilir.

Microsoft geliştiricilerini gerçekten de Windows 10 uygulaması geliştirmekten alıkoyacak ise, gelecekte bu uygulamaların ortadan kalktığını görebiliriz. Bu değişikliğin Mail ve Calendar gibi çok kullanılan uygulamaları nasıl etkileyeceğini henüz bilmiyoruz.

Bu hamle, Microsoft'un Mağaza'ya ve UWP'ye (Evrensel Windows Platformu) olan inancını kaybettiği şeklinde de yorumlanabilir. Veya üçüncü parti uygulama geliştiricileri UWP uygulamaları yaptığı için Microsoft bu alanda yeni şeyler yapma ihtiyacı duymuyor olabilir.

Değişiklikler, Microsoft'un Progresif Web Uygulamaları (PWA) alanına attığı adımın da bir işareti olabilir. Bu web tabanlı uygulamalar, normal uygulamalar gibi çalışıyorlar ve Microsoft Store'dan indirilebiliyorlar.

Okuyucu Yorumları