Microsoft, Windows 11'in widget düğmesini Windows 10'a benzetecek

Windows 11 yakında görev çubuğunu sola hizalayanlar için widget düğmesine yeni bir yuva yeri açabilir.

Microsoft, Windows 11'in widget düğmesini Windows 10'a benzetecek

29 Mart 2024'te Beta Kanalında yayınlanan Windows 11 yapı 22635.3420 güncellemesi, widget düğmesini bildirim alanına yaklaştırdı. Böylece tüm görev çubuğu artık Haberler ve İlgi Alanları düğmesiyle beraber, Windows 10'daki görünümüne biraz daha benzedi.

Microsoft, düğme yerleşimini değiştirmenin yanı sıra, kullanıcıların "görev çubuğundaki Widget'lardan daha zengin içerik görülebilmesi" için widget'ların boyutunu da artırdı. Buna ek olarak, widget panosu artık sola hizalanmış görev çubuklarına sahip sistemlerde ekranın sağ tarafından görünüyor.

Yeni Windows 11 Görev Çubuğu görüntüsü

Microsoft güncellemeyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullandı: "Sola hizalanmış görev çubuklarında Widget giriş noktası için yeni bir konum oluşturmaya başlıyoruz. Görev çubuğu giriş noktası sistem tepsisinin soluna taşınacak ve daha geniş olacak, böylece görev çubuğunuzda Widget'lardan daha zengin içerik görebileceksiniz. Widgets panosunu başlattığınızda, sol taraf yerine sağ taraftan uçtuğunu göreceksiniz."

Ancak bu güncelleme şimdilik Beta aşamasında, yani Windows Insider kullanıcılarına açık. Microsoft yeni Görev Çubuğu'nun artık herkes için hazır olduğuna karar verdiğinde, muhtemelen birkaç güncelleme sonra, bir sabah uyandığınızda, Windows 11'in görev çubuğunun değişmiş olduğunu fark edebilirsiniz, şaşırmayın.