Microsoft, Windows 11'e çok daha fazla yapay zeka yeteneği eklemek için kolları sıvadı

Microsoft, Windows 11'e şu ankinden çok daha fazla yapay zeka yeteneği eklemek için kolları sıvadı. Planlar arasında, yapay zeka destekli bir Paint uygulaması bile var gibi görünüyor.

Microsoft, Windows 11'e daha fazla yapay zeka yeteneği ekleyecek

Yeni yayınlanan bir habere göre Microsoft, Windows 11’e daha fazla yapay zeka tabanlı özellik eklemeye çalışıyor. Şirket, en yeni yapay zeka destekli asistanı Windows Copilot’u duyurmuş olsa da, gelecekteki güncellemeler daha da fazlasını sunabilir.

Microsoft içindeki kaynaklarına atıfta bulunan Windows Central, şirketin Windows 11 ve Gelen Kutusu uygulamalarında yeni yapay zeka deneyimlerini test ettiği iddia ediyor. Örneğin, herkesin favori görüntü düzenleyicisi olan Microsoft Paint’e üretken yapay zeka eklenebilir. Böyle bir yetenek ile, Paint’i açmanız, "Magic Paint" düğmesini tıklamanız ve yapay zekaya ne üreteceğini söylemeniz yeterli olacaktır. Dall-E tarafından desteklenen benzer bir deneyim zaten Bing Chat üzerinde bulunuyor.

Windows 11’e yakında eklenecek yeni yapay zeka yetenekleri, Optik Karakter Tanıma (OCR), Fotoğraflar, Windows Kamera ve Snipping Tool gibi bazı hazır uygulamalara da gelebilir. Ayrıca, Apple’ın iOS 16’da sunduğuna benzer şekilde Microsoft, Fotoğraflar uygulamasını fotoğraflardaki insanları ve nesneleri tanıyabilecek ve kesebilecek kapasiteye sahip hale getirmek istiyor. İlginç bir şekilde, bu özelliklerden bazıları Windows 10 ve 11 kullanıcıları tarafından zaten kullanılabiliyor. Örneğin PowerToys uygulamasında, ekrandaki seçilen alandan metni hızlı bir şekilde çıkarmanıza olanak tanıyan yerleşik bir OCR aracı var.

Haber, Microsoft’un Windows 11’e eklemeyi planladığı bazı özelliklerin, yalnızca özel Sinir İşleme Birimlerine (NPU) sahip cihazlarda çalışan Windows Studio Effects gibi özel donanım gerektirebileceğini söylüyor. Diğer ek özellikler, AMD ve Intel’in “geleneksel” işlemcilerine sahip mevcut sistemlerde sorunsuz bir şekilde çalışabilir.