Microsoft, Windows anahtarlarında işleri karıştırdı

Microsoft'un Windows anahtarları konusunda yaptığı düzeltme, yeni ve fazlasıyla can sıkıcı sorunların ortaya çıkmasına neden oldu.

Microsoft, Windows anahtarlarında işleri karıştırdı

Yaklaşık bir ay önce Microsoft, müşterilerin eski Windows 7, 8 ve 8.1 aktivasyon anahtarlarını kullanarak Windows 10 ve 11'i etkinleştirmelerine izin veren hatayı düzeltti. Buna ek olarak, şirket ücretsiz yükseltme yolunu kapatarak Windows 10 öncesi sürümleri kullananların yeni bir lisans için ödeme yapılmadan daha yeni sürümlere güncellenmesini engelledi. Ancak görünüşe göre bu çaba, etkilenmemesi gereken sistemlerde de sorunlara yol açıyor.

Çeşitli raporlara göre, bazı müşteriler PC bileşenlerini değiştirdikten ya da BIOS güncellemesi yaptıktan sonra aktivasyonlarını kaybetti. İşin en kötü yanı, Microsoft hesaplarına bağlı dijital lisanslar artık işletim sistemini etkinleştirmiyor ve bu da onları başka bir anahtar satın almaya ya da şüpheli etkinleştirme yöntemlerine başvurmaya zorluyor.

Windows'un baş ürün müdürü Bill Babonas, The Verge'e yaptığı açıklamada şirketin sorunun farkında olduğunu ve olası çözümleri araştırdığını söyledi. Basbonas yaptığı açıklamada; "Microsoft bu müşteri şikayetlerinin farkında ve olası çözümleri araştırıyor. Teknik zorluklarla karşılaşan kullanıcılar müşteri desteğiyle iletişime geçmeli" dedi

Eğer siz de Windows Etkinleştirme durumunuzu kontrol etmek istiyorsanız; Ayarlar > Sistem > Etkinleştirme > Etkinleştirme Durumu bölümüne giderek kontrol edebilirsiniz.