Microsoft, yapay zeka destekli sohbet botu Bing Chat'in ismini Copilot olarak değiştirdiğini açıkladı

Microsoft, şimdiye kadar Bing Chat olarak adlandırdığı yapay zeka sohbet robotunun adını değiştirdiğini duyurdu.

Microsoft, Bing sohbet robotunun adını değiştirdi

Teknoloji devlerinin yapay zeka yarışı hız kesmeden devam ediyor. ChatGPT ile başlayan furyaya, Microsoft Bing'i, Google da Bard'ı piyasaya sürerek cevap verdi. Meta ise bu yarışa katılmak için çalışmalarını sürdüğünü açıkladı.

Ve şimdi de Microsoft, Bing Chat ve Bing Chat Enterprise'ın adını Microsoft Copilot olarak değiştirdiğini duyurdu.

Artık Microsoft'un yapay zeka sohbet robotuyla etkileşime geçmek isteyenler, hizmete giren https://copilot.microsoft.com adresindeki Copilot'a ulaşabiliyor. Bing Chat'i yeniden markalaştırmanın ve taşımanın yanı sıra şirket, Copilot'un OpenAI'nin GPT'lerini destekleyeceğini, yani kullanıcıların kendi özel Copilot sürümlerini oluşturabileceklerini duyurdu.

OpenAI bunu, bu ayın başlarında Dev Day etkinliğinde duyurmuş ve bu özelliği ödeme yapan müşterilerine sunmuştu. Microsoft yaptığı açıklamada; "Copilot'un daha da güçlü, çok yönlü ve yaratıcı olmasına yardımcı olmak için OpenAI GPT'leri desteklediğimizi duyuruyoruz. GPT'ler, herkesin belirli görevler için özel bir Copilot sürümü oluşturmasının yeni bir yolu. Daha önce duyurulan OpenAI şema eklentileri desteği ile birlikte GPT'ler ve eklentiler, kullanıcılar ve profesyonel geliştiriciler arasında yeni bir fırsat yaratacak ve kullanıcılara ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlanmış deneyimler ve etkileşimler sunacak" dedi.

Kullanıcıların ve daha geniş tüketici pazarının Bing Chat'tin Microsoft Copilot'a dönüşmesine nasıl tepki vereceğini görmek ilginç olacak, ancak şirket açıkça Bing markasından ziyade Microsoft altında daha başarılı olacağına dair bir düşünceye sahip gibi görünüyor.