Microsoft, Yeni Bir İris Tarama Patenti Aldı

Microsoft, gelecek cihazlarında şimdikine oranla çok daha gelişmiş bir göz tarama sistemi kullanabilir; en azından bu patent öyle diyor!

Microsoft'tan "gelişmiş" iris tarama!

Microsoft, Windows 10'da Windows Hello ile giriş ekranlarını eskisine nazaran hem daha güvenli hem de daha kolay hale getirdi. Parmak izi sensörü, yüz veya iris tarama sistemlerini kullanabildiğiniz yeni sistemde, yine de bazı güvenlik açıkları mevcut. Mesela yüz ve iris tarama sistemlerinde, fotoğraftan okuma da yapılabiliyor. Bu nedenle Microsoft, bu sistemi daha güvenli hale getirme peşinde.

Patently Mobile'ın raporuna göre, Microsoft yeni bir iris tanıma sisteminin patentini almış durumda. Patentte yer alan bilgilere göre cihaz, gözü birden çok açıdan fotoğraflayacak ve farklı veri noktaları oluşturacak. Böylece yeni iris tanıma sistemi farklı açılardan tarama işlemi yapabilecek. Yeni sistemde bu veriler kullanılarak ayrıca fotoğraftan tanıma işleminin önüne de geçilmiş olacak.

Elbette söz konusu patent olunca, yeni sistemi ne zaman hangi cihazda ilk olarak görürüz bilinmiyor. Bunu bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları