Microsoft'a göre varsayılan arama motorunun Bing değilse, bilgisayarınız bozuk olabilir

Microsoft'un Windows için yayınladığı yardımcı uygulama PC Manager, varsayılan arama motorunuzu Bing'den başka bir tarayıcıya değiştirdiyseniz bilgisayarınızın bozuk olduğunu ve onarılması gerektiğini düşünüyor.

Microsoft'a göre varsayılan arama motorunun Bing değilse, bilgisayarınız bozuk olabilir

Bir zamanlar CCleaner, genel Windows kullanıcı tabanı arasında oldukça popüler bir uygulamaydı. Ancak, 2020 yılının ortalarından itibaren CCleaner, Windows Defender tarafından istenmeyen uygulama (PUA) olarak tanımlanmaya başladı, fakat ilginç bir şekilde mağazaya da girmeyi başardı.

Microsoft ise bunun üzerine kısa bir süre önce “Microsoft PC Manager” adında kendi uygulamasını yayınladı. CCleaner'a benzer şekilde Microsoft da bu uygulamayla bilgisayar performansını artırmayı hedefliyor, ancak depolama alanını temizlemenin yanı sıra varsayılan ayarlarda yapılan değişiklikleri “yetkisiz değişikliklerden” korumayı da amaçlıyor.

Microsoft PC Manager, PC için bir yardımcı program. Tek tıkla güçlendirme, depolama alanını temizleme, dosya yönetimi ve varsayılan ayarları yetkisiz değişikliklere karşı koruma gibi özellikler sunuyor. Ancak görünüşe göre aynı PC Manager, varsayılan arama motorunuzu Bing'den başka bir tarayıcıya değiştirdiyseniz bilgisayarınızın bozuk olduğunu ve onarılması gerektiğini düşünüyor.

Reddit kullanıcısı FamousPotatoFarmer tarafından yayınlanan yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, söz konusu uyarı uygulamanın kenar çubuğu panelinde, PC Manager'ın “Onarım ipuçları” bölümünde görünüyor ve tek tıklamayla “Sıfırla” seçeneğini kullanarak değişikliği geri alma seçeneği sunuyor.

Ancak bu tür bir hamle pek de şaşırtıcı değil. Zira Microsoft'un böyle durumlarda her zaman ısrarcı olduğuna daha önce birçok kez şahit olduk. Dolayısıyla kullanıcıların da Bing ya da Edge kullanmasını istemesi garip değil. Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde şirketin tarayıcılarda olduğu gibi varsayılan uygulama değişimi için Kayıt Defteri değişikliklerini engelleyen bir “UCPD sürücüsünü” sessizce eklediği tespit edildi.