Microsoft'tan Chrome İçin Güvenlik Eklentisi

Microsoft, kendi geliştirdiği web tarayıcısı Edge yerine Chrome kullananları "tehlikelerden koruyacak" bir Chrome eklentisi yayınladı!

Microsoft'tan yeni Chrome eklentisi

Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını sert çabalarla Edge'e taşımaya çalışıyor. Firma Edge'e geçmemekte (muhtemelen haklı olarak) inat edenler ve Chrome kullananlar için ilginç bir adım attı ve Windows Defender'ın gücünü Chrome'a kazandıran bir eklenti yayınladı.

Chrome Web Mağazası üzerinde henüz indirmeye sunulan Windows Defender Browser Protection eklentisi, olta saldırıları ve diğer web sitelerine karşı gerçek zamanlı koruma sağlıyor. Bu durumda zararlılarla dolu bir siteyi veya kişisel bilgilerinizi çalmaya yönelik bir siteyi (Facebook'tan bahsetmiyoruz) ziyaret ettiğinizde, kırmızı bir uyarı sayfası açılıyor. Eklentinin kurulumu çok basit ve her şey, bir açma kapama düğmesinden ibaret.

Chrome, kendi bünyesinde bu tür saldırılara karşı korumaya yönelik işlevleri zaten sunuyor ancak Microsoft'un eklentisi, bu savunma hattını güçlendiriyor. En azından Microsoft'un iddiası böyle.

Eklenti, siteleri zararlı olarak raporlamaya yönelik bir işlev sunmuyor, ancak bu işlev gelecekte sunulabilir. Chrome eklentisi oldukça yeni olduğu için Microsoft, kullanıcıların yorumlarına kulak veriyor. Firmaya geri bildirim göndermek için araç çubuğundaki düğmeye, ardından "Send feedback" seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları