Microsoft'tan Eski İşlemcilere Güncelleme Engeli Geldi!

Microsoft'un yeni nesil işlemcilere sahip Windows 7 ve 8'leri güncellememe uygulaması, yürürlüğe girdi!

Windows 7 ve 8 kenera atıldı!

Microsoft, geçen sene Ocak ayında yaptığı üzücü bir duyuruyla Windows 7 ve 8.1 gibi eski Windows'lar altında yeni işlemcileri desteklemeyeceğini söylemişti. Bu duyuru, Intel'in Skylake işlemcilerini ve sonrasını kullanan Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarının 17 Temmuz 2017'den sonra güncelleme almayacağı anlamına geliyordu.

Firma giderek büyüyen tepkilere karşılık olarak Skylake desteğini başta bir sene uzattı ve geçen sene Ağustos'ta bir başka duyuruyla platformu önceki nesil işlemciler gibi destekleyeceğini söyledi. Ancak bu duyuru, Intel'in yedinci nesil Kaby Lake ve AMD'nin yeni Ryzen işlemcilerini kapsamıyordu. Ars Technica'ya göre Windows 7 ve 8.1'de bu iki yeni işlemciyi kullananlar, güncellemelerin engellendiğine şahit olmaya başladılar.

Bu yaşananlar, Microsoft duyuruyu çok daha önce yaptığından şaşırtıcı değil. Ancak her şeye rağmen bu durum, biraz garip görünüyor çünkü Windows 8.1'in "mainstream" destek süresi 9 Ocak 2018'de bitiyor. "Mainstream" destek, işletim sistemine yeni işlevlerin eklenebileceği anlamına geliyor. Windows 7 ise mainstream desteği 13 Ocak 2015 itibariyle kaybetmiş bulunuyor.

Windows 8.1'e olan talep şu sıralar çok büyük olmadığından, bu yaşananlar önemli bir soruna yol açmayabilir. Ancak güncellemeleri alamayanlar arasındaysanız, Windows 10'a veya Linux'a geçmeyi düşünebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları