Microsoft'tan Kızdıracak Edge Taktiği!

Windows 10'un önizleme yapısında yapılan keşfe göre Microsoft, sizi tarayıcısı Edge'te tutmak için yeni bir yol deniyor!

Microsoft'tan tartışılacak taktik

Windows 10 ile beraber gelen Edge, "Chrome'u indirmeye yarayan tarayıcı" olmasıyla tanınıyor. Microsoft'un ise bundan memnun olmadığı açık ve firma, bizleri rakip tarayıcılardan uzaklaştıracak yeni yollar deniyor.

Kullanıcıların keşfine göre Windows 10'un bir Insider önizleme yapısı, Chrome veya Firefox yükleyicilerini çalıştırdığınızda "Microsoft Edge'iniz var" başlıklı bir kutucuk görüntüleniyor. Bu şekilde Chrome veya Firefox'u yüklemenizin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Bu Microsoft'un kullanıcıların tercihine ilk müdahalesi değil. Firma daha önce de Windows Mail'de tıklanan bağlantıların Edge'de açılmasını sağlamış ve Chrome'da Edge'e geçmeyi öneren push bildirimleri göstermişti. Ancak firma bu sefer daha doğrudan bir yol izliyor ve kullanıcılardan gelecek tepkileri göze alıyor.

İşlevin Windows 10'un final yapılarına ulaşıp ulaşmayacağı bilinmiyor. Eğer ulaşırsa, firmanın anti tekelcilik konusunda sorunlar yaşaması şaşırtıcı olmayacak. Avrupa Birliği'nin Microsoft'u web tarayıcısı tercihi konusunda sıkça sıkıştırdığını biliyoruz.

Okuyucu Yorumları