Microsoft'tan müthiş VR vizyonu!

Microsoft, Windows Holographic teknolojisi için çok önemli bir adım daha attı!

Microsoft, VR'ı fethediyor!

Yazılım devi Microsoft, Windows Holographic teknolojisini yalnızca HoloLens'e değil bütün VR cihazlarına sunmaya hazırlanıyor. Firma bu doğrultuda Windows Holographic'i arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik cihazlarında tercih edilen bir işletim sistemi haline getirmeyi hedefliyor.

Bu hedefini gerçekleştirmek adına HTC'nin Vive ekibiyle çalışmaya başlayan firma Windows Holographic Windows 10 arayüzünü bu cihazda kullanıma sunacağını duyurdu. Geçtiğimiz Salı günü bir etkinlikte konuşan Microsoft yetkilisi Terry Myerson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Windows'un piyasadaki tek karma bir sanal gerçeklik platformu olduğuna" işaret etti.

Windows Holographic platformunun diğer cihazlarda nasıl işleyeceğine dair bir video da yayınlayan Myerson bir HoloLens kullanıcısının bu sayede bir Oculus Rift kullanıcısının avatarını "görebileceğini" ve bunun tam tersinin de mümkün olacağını belirtti. Bu örnekte de görülebileceği gibi her iki platformdaki kullanıcılar paylaşılan bir proje üzerinde işbirliği yapabiliyorlar ve holografik unsurları birbirlerine iletebiliyorlar.

Okuyucu Yorumları