Microsoft’tan rahatlatan açıklama: “Fiyat artışı yapmayacağız”

Sony’nin PlayStation 5 fiyatlarını artırmasından hemen sonra gözlerin çevrildiği Microsoft, oyun tutkunlarını rahatlatacak bir açıklama yaptı.

Microsoft’tan rahatlatan açıklama

Sony, dün PlayStation 5 konsolunun fiyatını dünya çapında artırdığını açıklayarak zaten ekonomik olan zor günler geçiren oyuncuları üzmüştü. Bu haber, yeni nesil konsol almak isteyenleri Xbox konsollarının da yakında zamlanacağını düşünmesine yol açtı. Ama eğer siz de bu gruba giriyorsanız, en azından şimdilik rahat bir nefes alabilirsiniz.

Microsoft, Windows Central'a yaptığı açıklamada, şu anda Xbox fiyatlarını artırmak gibi bir planı olmadığını açıkladı. Açıklamada şöyle deniyor: “Hayranlarımıza harika oyun seçenekleri sunmak için işimizi sürekli olarak değerlendiriyoruz. Xbox Series S önerilen perakende fiyatımız 299 dolar, Xbox Series X fiyatımız 499 dolar olacak kalacak.

Tabii ki bu açıklama, gelecekte fiyatların artırmayacağı anlamına gelmiyor. Ama özellikle Sony’nin yaptıı fiyat artışından sonra şimdilik aynı şeyi Microsoft’tan beklemememiz gerektiğini biliyoruz.