Microsoft'tan sıra dışı bir oyun kontrol cihazı daha: İşte Proteus Controller

Microsoft, herkesin rahatça video oyunu oynayabilmesi için, engellilerin rahatça kullanabileceği sıra dışı bir oyun kontrol cihazı olan Proteus Controller'ı tanıttı.

Microsoft'tan sıra dışı bir oyun kontrol cihazı daha

Video oyunları tüm dünyanın tutkusu haline geldi ve çok uzun süre eğlence sektörünün liderliğini elinde tutan sinema endüstrisinin tahtına oturalı da uzun zaman oluyor. Ancak pek çok engelli insan için zor fiziksel hareketlilik gerektiren oyun kumanda sistemleri, oyunlardan mahrum kalmalarına sebep oluyor.

Microsoft şimdi, pek çok engelli bireyin hayatını kolaylaştıracak bir oyun kontrol cihazı duyurdu. Şirketin oyun erişilebilirliği ekibi, resmi Xbox Wire blogunda Küresel Erişilebilirlik Farkındalık Günü'nü kutlarken bir de yakında çıkacak olan Proteus Controller cihazını da duyurdu.

İrlandalı elektronik şirketi ByoWave tarafından tasarlanan Proteus Kontrol Cihazı, tamamen modüler işlevsellik sunan farklı "tak ve çalıştır" bileşenlerine sahip olacak. Demonte haliyle biraz yüksek teknolojili toplara benzeyen bu modüllerin her biri ByoWave tarafından ayrı bir 'Güç Küpü' olarak tanımlanıyor. Bu topların her birine altı adede kadar eklenti bağlanabiliyor. Bu parçalar, D-pad veya oyun kontrolcüsü düğmeleri gibi atamalarla, engelli bireylerin ihtiyacına göre şekillenebilen bir kontrol cihazına dönüşebiliyor.

ByoWave, Proteus Kontrol Cihazının "tek elle oynayan oyuncular, kronik ağrısı olan oyuncular ve genel olarak standart düğmelere ve girişlere basabilen ancak standart kontrol cihazlarının düzenini problemli bulan veya kontrol cihazını tutamayan herkes için" iyi bir alternatif oluşturacağını söylüyor.

Aslında bu cihazı, sadece oyun oynamak için değil, doğru konfigüre ederek belki bir PC'yi kumanda etmek için de kullanmak mümkün olabilir. Böylece engelli bireylerin sadece oyun oynaması için değil, dijital dünyaya daha rahat erişerek, dijital iletişim olanaklarından, online alıveriş gibi günümüzün vazgeçilmez ihtiyaçlarından daha kolay faydalanabilmeleri de sağlanabilir.

Cihazın fiyatı 299 dolar olarak açıklandı.