Microsoft'tan, Sony'nin "4.5" planına taş!

Microsoft'tan, Sony'nin çok konuşulan "PS4.5" hazırlıklarına eleştiri geldi!

Sony'nin "4.5" planına taş!

Görünene göre Xbox lideri Phil Spencer, Sony'nin PS4'ü 2016'da güncelleme planlarından pek endişe duymuyor. Microsoft'un Build konferansında yaptığı konuşmada Spencer, Microsoft yeni bir sistem yaptığında, bunun bir ara sistem yerine gerçek bir "geliştirme" olacağını söyleyerek Sony'nin PlayStation 4.5 planını eleştirdi.

Spencer, Game Informer'a yaptığı konuşmada ise "Xbox 1.5'in büyük bir hayranı olmadığını" söylemekteydi: "Eğer ileri hareket ediyorsak, büyük rakamlarla ilerlemek istiyorum."

Wall Street Journal'a yakın kaynaklar, Sony'nin PS4.5'i üretmeyi planladığını doğruluyor. Bu karar da, oyun topluluğunun bazı parçalarında büyük bir tepki yaratmıştı.

Spencer, geçtiğimiz ay Microsoft'un San Francisco'daki Spring Showcase'de Xbox One'ın geleceği hakkında gizemli bir konuşma yapmıştı. Spencer "aynı oyunların geri ve ileri uyumluluk ile çalıştıkları" yeni bir donanım nesli sunacaklarını söylemekteydi.

Her ne kadar yeni açıklama, bir önceki ayın yeni donanım raporunun tersine bir haber gibi gözükse de, Xbox lideri pek çok sefer platform için görüşünün Yeni Xbox Experience, DirectX 12 ve Universal Windows App gibi yazılım güncellemelerine odaklandığını belirtmişti. Ayrıca donanım güncellemelerinden önce Windows 10 PC'ler ile Xbox One bilgisayarları bir araya getirmeyi planladığını da belirtmekte...

Okuyucu Yorumları