Microsoft'tan U dönüşü: Artık OneDrive uygulamasını kapatırken o soruyu sormuyor

Bir süre önce Microsoft, OneDrive uygulamasını kapatmak isteyenlerin önüne cevaplamalarını istediği bir soru getirmeye başladı. Ama bu soruya cevap vermeden uygulamayı kapatmak imkansızdı. Neyse ki Microsoft, kullanıcıları dinledi ve yeni bir U dönüşü daha yaptı.

Bir U dönüşü daha: Artık o soruyu sormuyor

OneDrive kullanıcıları, kısa bir süre önce, OneDrive istemcisini kapatmaya çalıştıklarında Windows’un izin vermeden önce sebebini sorduğunu ve bu soruya yanıt vermeden uygulamayı kapatamadığını fark etti. OneDrive istemcisini kapatmaya çalışan kullanıcılar önlerine gelen açılır menüdeki “OneDrive’ın her zaman çalışmasını istemiyorum”, “OneDrive kullanmıyorum”, “Çok fazla bildirim alıyorum”, “OneDrive ile ilgili bir sorunu çözmeye çalışıyorum” gibi seçeneklerin arasından bir neden seçene kadar uygulama “OneDrive’dan Çık” seçeneğini gri olarak gösteriyordu.

Tahmin edilebileceği gibi, kullanıcıların katılmasını zorunlu kılan bu geri bildirim sistemi, müşterilerin çok büyük bir kısmından yoğun bir şekilde olumsuz tepkiler alarak yeni bir tartışmayı başlattı. Bu durum tabii ki Microsoft’un gözünden kaçmadı ve şirketi hızlı hasar kontrolü adımları atmaya zorladı.

Bir Microsoft sözcüsü, The Verge’den Tom Warren’a, OneDrive’daki geri bildirim isteğinin yalnızca “tüketici OneDrive kullanıcılarının küçük bir alt kümesine” açık olduğunu ve şirketin bu uygulamayı da geri çektiğini söyledi.

Gerçekten de artık Windows 10 ve 11’de OneDrive istemcisini kapatmaya çalışanlar geri bildirim zorunluluğuyla karşılaşmıyor ve “OneDrive’dan Çık” seçeneği engellenmiyor. Bazı kullanıcılar kapatma düğmesinin “Senkronizasyonu duraklat” açılır menüsünün veya işletim sistemindeki diğer “reklamların” arkasında gizlenmesinden hoşnut olmasa da, en azından artık geri bildirim vermeye zorlanmıyorlar.

Windows’ta OneDrive istemcisindeki tartışmalı değişikliği kaldırmak için güncelleme yüklek veya herhangi bir dosya indirmek gerekmiyor. Bilgisayar bir sonraki açılışından sonra internete bağlandığında bu sorunu otomatik olarak ortadan kaldırıyor.

Ne yazık ki Microsoft, özellikle de tarayıcı değiştirmek istemek gibi bir "hata yapan" kullanıcıları Edge hakkında banner ve reklamlarla bombalamaya devam ediyor. En azından bunun OneDrive için kaldırılmış olması güzel bir gelişme.