Microsoft'tan, Windows 10'un "ölüm tarihini" hatırlatan yeni sayfa

Windows 7 ve Windows 8.1'den sonra, artık Windows 10 da resmi olarak Microsoft'un desteğini keseceği işletim sistemleri arasındaki yerini aldı.

Microsoft'tan, Windows 10'un "ölüm tarihini" hatırlatan yeni sayfa

Birkaç hafta önce Microsoft, kullanıcıların Windows 7 ve Windows 8.1 gibi eski Windows sürümlerine verilen desteğin sona erdiğini resmi destek sayfasında sessizce duyurmuştu. Şimdiyse şirket, kullanım ömrünün sonuna yaklaşan Windows 10'u da listeye eklemiş durumda.

Microsoft'un web sitesinde artık üç sekme bulunuyor; biri Windows 7, biri Windows 8.1 ve biri de Windows 10 için. Windows 10 sayfasında, desteğin bitiş tarihi ve kullanıcıların sistemleriyle ilgili neler yapabilecekleri yer alıyor.

Sayfada ayrıca kullanıcıların Windows 11 ve özellikleri hakkında bilgi edinebilecekleri, Windows 10 ile halefini karşılaştırabilecekleri, yeni bir dizüstü bilgisayar için alışveriş rehberi bulabilecekleri, Windows 10'dan Windows 11'e veri aktarımı hakkında bilgi edinebilecekleri ve Windows 11 cihazlarına göz atmak için Microsoft Store'u ziyaret edebilecekleri çeşitli bağlantılar yer alıyor.

Microsoft, 14 Ekim 2025 tarihinde desteğin sona ermesine rağmen birçok kullanıcının Windows 10 kullanmaya devam edeceğini kabul ediyor, bu nedenle kullanıcılardan ellerindeki dosyaları en azından OneDrive'da yedeklemelerini istiyor.

Ayrıca sayfanın sonunda, eski cihazınızı değiştirmek, Windows 11'e yükseltmek, doğru sürümü seçmek ve daha pek çok konuda ek bilgiler içeren bir SSS bölümü yer alıyor. Ek olarak ilk kez sıradan müşteriler için geçerli olacak Genişletilmiş Güvenlik Programı için de bir bölüm bulunuyor. Ancak, Microsoft kurumsal müşteriler için söz konusu desteğin ayrıntıları açıklamış olsa da ev kullanıcılarıyla ilgili bilgiler hala belli değil. Bununla birlikte şirket, Ekim 2025'e yaklaştıkça ayrıntıları paylaşacağını belirtiyor.