Microsoft’tan yıllar sonra gelen büyük değişim: Calibri yazı tipi gitti; Aptos yazı tipi geldi

Microsoft çok uzun bir sürenin ardından Word, Outlook, PowerPoint ve Excel'in varsayılan yazı tipi olan Calibri'yi değiştirmeye karar verdi. Buna karar vermek için beş yazı tipi seçen şirket, sonunda Aptos adındaki yazı tipinde karar kıldı.

Microsoft’tan yıllar sonra gelen değişim: Calibri gitti; Aptos geldi

Bu hafta itibariyle Calibri artık Microsoft'un Office uygulamaları için kullandığı varsayılan yazı tipi değil. Onun yerini 20. yüzyılın ortalarında İsviçre tipografisinden esinlenen sans serif bir yazı tipi olan Aptos aldı. Aptos artık Word, Outlook, PowerPoint ve Excel'de yeni varsayılan yazı tipi olarak kullanılmaya başlanacak.

Microsoft, Nisan 2021'de varsayılan yazı tipi olarak kullandığı Calibri'den vazgeçmek istediğini duyurmuştu. Şirket, Calibri'nin yerini alma şansı için rekabet edecek beş özel yazı tipi belirledi: Bierstadt, Grandview, Seaford, Skeena ve Tenorite. Cuma günü Microsoft, Bierstadt'ın kazandığını duyurdu. Fakat yazı karakterinin ismi sonradan Bierstadt’tan Aptos’a dönüştü.

Microsoft on yılı aşkın bir süredir ürünlerinde varsayılan yazı tipini ilk kez değiştiriyor. Office 2007'de Word'de varsayılan yazı tipi olarak Times New Roman'ın yerini Calibri, PowerPoint, Excel, Outlook ve WordPad'de ise Arial almıştı. Microsoft şimdi de tüm Microsoft 365 uygulamalarında Aptos'a geçiş yapacak.

Aptos'a doğrudan geçmeye hazır değilseniz Microsoft, Calibri'nin şu anda yalnızca web'de kullanılabilen yeni yazı tipi menüsünün en üstünde durmaya devam edeceğini söylüyor. Yazı tipi menüsünde Grandview, Seaford, Skeena ve Tenorite'yi de bulabilir ve tamamen başka bir yazı tipini tercih etmek isterseniz, ayarlar menüsünden varsayılan yazı tipinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.