Microsoft'un klavye ve fareleri, yeni bir logoyla geri döndü

Microsoft, bir süre önce durdurduğunu açıkladığı PC aksesuarları için büyük bir sürprize imza attı: Tüm klavye, fare ve aksesuarlar, yeni bir logo ile geri dönüyor.

Microsoft'un klavye ve fareleri, yeni bir logoyla geri döndü

Microsoft, 2023 yılında ana odağını Surface markalı aksesuarlara kaydırmak için Microsoft markalı klavyelerini ve farelerini durdurmaya karar verdi. Sadece birkaç ay sonra, bu klavyeler ve fareler, Incase ile yapılan ortaklık sayesinde bu kez yeni bir marka altında, sürpriz bir geri dönüş yapıyor.

Onward Brands (Incipio, Incase, Griffin ve Survivor’un ana şirketi), eskiden Microsoft klavyeleri, fareleri, web kameraları, kulaklıkları ve hoparlörleri olan ürünleri devam ettirecek. Incase aynı bileşenleri, üretimi ve tedarik zincirlerini kullanacak. Yani aynı performansa, malzemeye ve görünüme sahip aynı aksesuarları, yalnızca yeni bir logoya sahip olarak göreceğiz.

Yeni yaprak görünümlü logoya sahip 23 aksesuarın tam listesi resmi Incase web sitesinde paylaşıldı. Bunların arasında Microsoft Sculpt Ergonomik Klavye, Tasarımcı Kompakt Klavye, Bluetooth Ergonomik Fare, Audio Dock, Modern Web Kamerası ve hatta küçük Bluetooth Sayısal Tuş Takımı gibi pek çok tanıdık cihazı göreceksiniz.

Incase, mevcut çevre birimlerine yeni bir logo eklemenin yanı sıra, Microsoft laboratuvarlarında tasarlanan ancak bitirilmeyen cihazları da geliştirmeye devam edecek. Onward Brands’ın CEO’su Charlie Tebele, The Verge ile yaptığı görüşmede şirketin Microsoft ile yeni bir ergonomik klavye ve daha fazlası üzerinde çalıştığını söyledi. Ortaklık koşullarıyla ilgili belirli bir ayrıntı açıklanmadı, ancak Microsoft, tasarımın mülkiyetini elinde tutacak.

Incase, özellikle Microsoft markalı PC aksesuarlarının azalan stokları ışığında, lansman için pek de yeni olmayan aksesuarları hazırlamakla meşgul. Microsoft tarafından tasarlanan Incase markalı çevre birimlerinin 2024’ün ikinci çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

Özellikle Incase’in mevcut ürünleri değiştirmediği düşünülürse, yeni klavye, fare, hoparlör, web kamerası ve diğer aksesuar serisi birçok PC kullanıcısını mutlu edecektir. Pek çok kişi Microsoft yapımı bilgisayar aksesuarlarını seviyor ve şirketin kendi çabalarını Surface markalı cihazlara odaklarken bunları hayatta tutmaya istekli olmasının harika bir şey olduğu rahatlıkla söylenebilir.