Microsoft'un "Unuttuğu" Windows Hatası!

Windows 10 Mobile'da yaklaşık 1 ay önce ortaya çıkan garip fotoğraf açığı, aradan geçen zamana rağmen halen düzeltilmiş değil!

Microsoft'un "unuttuğu" Windows hatası!

Yaklaşık bir ay önce, Windows 10 Mobile'da bulunan bir hatanın kilitli telefonlarda fotoğrafların korumasız şekilde açıkta kalmasına sebep olduğu ortaya çıkmıştı. Hatta şu anda bile bu hatayı deneyebilirsiniz. Kilitli telefonunuzla bir fotoğraf çekin, silin, geri gidin, fotoğrafın küçük resmine dokunun (bu sizi boş bir ekrana taşıyacak), tekrar geri gidin ve küçük resme tekrar dokunun. Tebrikler, cihazın kilidini açmadan bütün fotoğraf albümünü elinizde geçirdiniz.

Şubat ayında gerçekleşmesi gereken Salı yaması iptal edildiği için, büyük bir çoğunluk bu güvenlik açığının bu ay kapatılmasını bekliyordu. Ancak görünüşe bakılırsa beklentiler boşa çıktı.

Yayınlanan Windows 10 Mobile sürüm 14393.953 bir çok büyük hatayı çözmesine rağmen, fotoğraf açığını kapamadı. Bu güncelleme özellikle "hiç bir hatası olmayan" sürüm olarak tanıtılsa da, Microsoft'un fotoğraf açığını gözden kaçırması ya da yok sayması oldukça şaşırtıcı bir durum.

Sonuç olarak, şu anda kilitli telefonunuzu alan birisi kolayca fotoğraflarınıza erişebilir. Yürütülen testlerde bu hatanın Creators Update ve Insider Preview sürümlerinde olmadığı fark edildi, yani bu ay olmasa bile, önümüzdeki ay bu hatadan kurtulma olasılığımız yüksek.

Okuyucu Yorumları