Microsoft'un Windows performansı iyileştirmeye yönelik resmi bir uygulaması var: PC Manager nedir, nasıl indirilir?

Microsoft'un Windows 10 ve 11'de bilgisayarın performansını artırmaya yönelik sunduğu resmi bir uygulaması olduğunu biliyor musunuz? İşte PC Manager isimli uygulama hakkında tüm merak edilenler.

Microsoft'un Windows performansı iyileştirmeye yönelik resmi bir uygulaması var: PC Manager

Microsoft'un Windows 10 ve 11'de performansı artırmak için resmi bir uygulaması olduğunu biliyor muydunuz? Ekim 2022'de şirket, performansı iyileştirmek, işleri biraz hızlandırmak ve bilgisayarınızı yazılım açısından çalışır durumda tutmak için geliştirilen birkaç dahili yardımcı araç içeren "PC Manager" uygulamasını kullanıma sundu.

Microsoft PC Manager, Windows 10 ve 11'de (x64 ve ARM) kullanılabilir durumda. Microsoft, uygulamayı indirenler için performans ve RAM kullanımını optimize etme, sürücüleri gereksiz dosyalardan arındırma, Microsoft Defender platformunun yardımıyla anti-virüs koruması, Windows uygulamaları için açılır pencere engelleyici ve daha pek çok şey için tek tıklamayla kullanılabilecek çözümler vadediyor.

Temel bakımın yanı sıra, Microsoft PC Manager uygulaması RAM kullanım göstergesi, Ekran Alıntısı Aracı kısayolu, hızlı erişim için web sitelerini sabitleme özelliği ve daha birçok şeyi içeren kayan bir araç çubuğuyla bazı ekstra kolaylıklar da sunuyor. Çalışan programlara göz atmanıza, her birinin ne kadar RAM tükettiğini görmenize ve bilgisayarınızın kaynaklarını tüketen programları durdurmanıza olanak tanıyan bir tür yerleşik Görev Yöneticisi bile var. Ayrıca kayan çubuğu ekranda tutabiliyor ya da katlanabilir bir kenar çubuğunda da gizleyebiliyorsunuz.

Eğer Microsoft PC Manager uygulamasını denemek isterseniz, Microsoft Store'a giderek indirme işlemini başlatabilirsiniz.