Milyarder rap şarkıcısının çıplak görüntüsü X'i Apple Store'da zirveye taşıdı

Taylor Swift'in yapay zeka tarafından üretilen pornografik görüntüleri nedeniyle hedefte olan Elon Musk'ın X'i, şimdi de başka bir şarkıcının çıplak videosu ile gündemde. İşin ilginci ise, bu videonun X'i bir anda App Store'un zirvesine taşıması.

Milyarder şarkıcının çıplak videosu, X'i App Store'da zirveye taşıdı

Twitter ya da yeni adıyla X, kendini her zaman diğer sosyal medya platformlarından farklı bir yerde konumlandırdı. Ama eğitim düzeyi daha yüksek, daha bilinçli kullanıcılara sahip olduğunu ve daha nitelikli içeriklerin paylaşıldığını savunarak kendisi için daha "elit" bir imaj çizen X'te yayınlanan bir video, aslında herkesin çıplaklığı satın aldığını bir kez daha ortaya koydu.

Drake ismiyle bilinen Amerikalı milyarder rap şarkıcısının mastürbasyon yaparken gizlice kameraya alınmış bir videosu X'e sızınca, App Store'deki X uygulaması indirmeleri tavana vurdu.

Bu olay, X'in başka bir ünlünün müstehcen görüntülerinin yayılmasını durdurmak için mücadele etmesinden iki hafta sonra meydana geldi. Dolayısıyla, X yöneticilerinin bu tür videoları engellemek konusunda çok da başarılı ve hazırlıklı olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Ocak ayı sonlarında, Taylor Swift'in yapay zeka tarafından üretilen sahte müstehcen görüntüleri platformda dolaşıma girmiş ve şirketin bir noktada sanatçının adıyla ilgili tüm aramaları engellemesine yol açmıştı.

Ancak bu skandallar X'in ekmeğine yağ sürüyor da olabilir. X'in sahibi Elon Musk, Çarşamba günü uygulamanın App Store listesinde en üst sıraya yükselmesiyle övünerek, "Medyanın şirketlerimden birinin öleceğini bildirdiği her sefer için bir dolarım olsaydı, asla para toplamaya ihtiyacım olmazdı!" diye yazdı.

X sözcüsü Joe Benarroch yaptığı açıklamada, "tüm kullanıcılar için güvenli ve saygılı bir ortam sağlamaya tamamen kararlıyız" derken şirketin rıza dışı çıplak görüntülerin paylaşılmasına karşı "sıfır tolerans politikası" olduğunu da sözlerine ekledi.

Benarroch'a göre şirket halihazırda binlerce gönderi hakkında işlem yaptı ve X, politikasını ihlal eden yeni gönderileri kaldırmak için durumu aktif olarak izliyor. Ancak, bu çıplak videolarla yüz milyonlarca insanın ilgisini üzerine çekebildiğini fark eden sayısız kişinin kendilerini gündeme taşımak için benzer videolarını kasıtlı olarak yayma ihtimalleri artık çok daha büyük. Yani yakında çok sayıda yeni çıplak videolar görürsek hiç şaşırmayacağız.