Minecraft'a 4K Desteği Geliyor!

Microsoft, piksel piksel grafikleriyle ünlü Minecraft'a beklenen özelliğin çok yakında geleceğini duyurdu!

Minecraft'a yeni boyut!

Piksel piksel grafikleriyle ün salan Minecraft, bu grafik tarzıyla günümüz oyunlarından fark yarattığı gibi, retro stiliyle özellikle 80'li yılların oyunlarını tatmak isteyenlere de bu fırsatı bir nebze veriyor. Her ne kadar grafik tarzıyla retro görünse de, oyun tarzı ve dinamikleriyle özellikle genç nesli peşinden sürükleyen Minecraft, bu sonbaharda ise büyük bir değişikliğe uğramaya hazırlanıyor.

E3'te sahne alan Microsoft, sonbahar aylarında yayınlayacağı bir DLC ile Minecraft'ta büyük bir revizyon yapmaya hazırlandığını açıkladı. DLC'nin adı Super Duper Graphics Pack ve bu DLC, Minecraft'ı 4K'ya taşıyacak.

Evet, Microsoft'un yayınlayacağı bu DLC ile Minecraft, artık 4K grafik çehresine bürünecek ve elbette bu oyunun bütününe yansıyacak. Eh, Microsoft'un bu hamlesiyle Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalıştığı da söylenebilir, ancak yine de 4K Minecraft fazlasıyla çekici görünüyor. Hemen yukarıdaki videoda 4K Minecraft'ın nasıl olacağını görebilirsiniz. (Bu arada izlerken görüntü kalitesini 2160p'ye getirmeniz farkı daha iyi hissettirecektir.)

Super Duper Graphics Pack'in getireceği tek yenilik görüntü revizyonu değil. Bununla birlikte oyuna hareket kazandıracak yeni eklentiler de yapılmış. En önemlisi ise çoklu oyuncu modunda fark edilecek sunucu ve topluluk pazarı geliştirmeleri olacak.

Güncelleme PC ve Xbox One X'e gelecek. Xbox One ve One S sahiplerinin ise güncellemeyi alıp alamayacağı henüz bilinmiyor. Ancak eğer Microsoft bu iki konsolunu es geçerse, kullanıcılarından büyük tepki görmesi muhtemel. Bunun cevabını bu yılın sonbahar aylarında öğreneceğiz.

Okuyucu Yorumları