Motorola'dan 5G İçin Yeni Moto Mod

Motorola, 5G desteklemeyen akıllı telefonlarına 5G özelliği kazandıracak yeni Moto Mod'unu tanıttı.

Motorola'dan 5G için yeni Moto Mod

Qualcomm'un Snapdragon Technology Summit etkinliğinde 5G özelinde çok sayıda paylaşım yapıldı. Kısa bir süre içinde hayatımıza girecek olan 5G, başta nesnelerin interneti olmak üzere, yapay zeka, buluş bilişim ve daha bir dizi başlık altında iletişimin kapılarını açacak. Ülkemizde ne zaman göreceğimiz şu an için belirsiz, ancak bu konuda çalışmalar devam ediyor. Peki, akıllı telefonlar bu geçiş aşamasında ne aşamada?

Qualcomm'un tanıttığı yeni 5G modem içeren işlemcisi Snapdragon 855, akıllı telefonlara 5G yeteneği kazandıracak bir işlemci. Yeni hazırlanacak olan akıllı telefonlarda yer alacak olan Snapdragon 855, etkinlikte elbette en çok konuşulan konu olurken, ayrıca Motorola da önemli bir modelinin tanıtımını yaptı.

Bilindiği gibi Motorola'nın farklı bileşenleri akıllı telefonlara getiren özelliğe sahip Moto Mod'ları var. Moto Z3 ile beraber tanıtılan bu Moto Mod'lar arasına şimdi bir yenisi daha katılıyor, o da 5G Moto Mod. 5G Moto Mod'u telefona taktığınızda, 5G ağına bağlanabiliyorsunuz. Elbette şu an yalnızca sınırlı sayıda alanda faydalanılabilinen bu cihaz ile Los Angeles, Sacramento ve Houston eyaletlerinde 5G internet erişimi sağlanabiliyor. 5G Moto Mod'la ilgili detaylı demoyu hemen yukarıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları