MS'in amiral gemisini çok bekleyebiliriz!

Yeni bir Microsoft Lumia amiral gemisi bekleyenler, bu habere hiç de memnun olmayacak!

Yeni amiral gemisi beklemeyin

Lumia 1520, Lumia 930 gibi telefonların ardından uzun süredir yeni bir Lumia amiral gemisiyle tanışmadık. Yeni dedikodular doğruysa bunun yakın zamanda gerçekleşmesini beklememekte fayda var.

Microsoft'un MWC 2015'te yeni bir amiral gemisi telefon göstermeyeceğini ileri süren Geek On Gadgets, firmanın orta ve alt seviye cihazlara yoğunlaşacağını söylüyor. Yani Mart'taki etkinlikte Lumia 6xx, Lumia 3xx veya 4xx ile tanışmamız muhtemel. TechRadar'ın konu hakkındaki sorularına, "Microsoft, dedikodu veya spekülasyonlarla ilgili yorum yapmamaktadır" cevabını veren firmanın Eylül 2015'e kadar bir üst-uç telefon tanıtmayacağı düşünülüyor.

Orta ve alt seviye Windows Phone telefonlarının daha iyi sattığı bir gerçek ve buna bakarak, Microsoft'un stratejisinin mantıklı olduğu söylenebilir. Ayrıca firma, mobil platformunun bir sonraki büyük güncellemesi Windows Phone 10'u bir amiral gemisiyle ortaya çıkarmak isteyecektir. Windows Phone 10'un geleceği tarihin de 2015 sonu olarak tahmin edildiğini düşünürsek, parçalar yerine oturuyor gibi görünüyor.

Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde sızan ve Lumia 1030 olduğu iddia edilen bir telefona da rastlamıştık. Bu telefonun iptal edilen "eski" bir telefon olduğu da söyleniyor, ancak cihazın iPhone 6'yla birlikte yan yana çekilmiş fotoğrafları akılda bazı sorular oluşturmuyor değil. Tüm bunların yanında Microsoft'un 2015 sonuna kadar 2015'in başında çıkması beklenen Galaxy S6 ve HTC Hima gibi telefonlar karşısında hiçbir şey yapmaması, doğru bir hamle olmayabilir. Dolayısıyla bu dedikoduları şimdilik çok ciddiye almamakta yarar var.

Okuyucu Yorumları