MS, şirketlere XP'yi bırakmalarını önerdi!

Microsoft, neredeyse her gün Windows XP'ye saldırmaya devam ediyor. Son açıklama içeride...

Microsoft, XP'ye fena taktı!

Microsoft, büyük şirketleri Windows XP'den Windows 7'ye geçmeye ikna etmeye çalışıyor. Şirket, Temmuz ayında blog'unda bu yönde bir ricada bulunmuş, Eylül ayında bunu tekrarlamıştı. Şimdi ise resmi Windows blog'undaki yeni bir gönderide Windows XP'nin 10. yılını kutlarken iş yerlerinin Windows 8 işletim sistemine geçmesini ciddi bir şekilde düşünmelerini önerdi.

Microsoft'tan Rich Reynolds tarafından gönderilen yeni blog girdisinde Windows XP'nin yeni arayüzünün kullanıcıların işini kolaylaştırdığından ve fotoğrafları dijital kameralardan almanın ve yönetmenin XP ile daha kolay olduğundan bahsedildi. Reynolds, Windows XP'nin "zamanı için mükemmel bir işletim sistemi" olduğunu da sözlerini ekledi.

Ancak Reynolds'a göre Windows XP'nin yapamadığı, Windows 7'nin yapabildiği şeyler de var. Reynolds bunun için uçaktan WiFi yoluyla şirket ağına güvenli bir şekilde bağlanarak sunumu üzerinde çalışmasını, arkadaşlarının bu işe katılmasını örnek gösterdi ve bunu 10 yıl önce yapmanın imkanının olmadığını söyledi.

Reynolds, Windows XP'nin Nisan 2014'ten sonra resmi desteğinin sonuna geleceğini de hatırlattı. Peki ya şirketler direkt olarak Windows 8'e geçmek isterlerse? Reynolds bunun için de Gartner araştırma grubunun bir raporundan alıntı yaparak Windows 7'yi atlayıp direkt olarak Windows 8'e geçmenin tehlikeli olabileceğini söyledi.

Okuyucu Yorumları