MSI, yeni nesil NVIDIA kartlarını duyurdu!

Ünlü ekran kartı firması MSI, yeni nesil GeForce GTX680 kartlarını resmen duyurdu! İşte özellikleri

MSI'dan yeni nesil NVIDIA'lar

MSI Cumartesi günü yaptığı açıklamayla yeni nesil GeForce GTX680 serisi ekran kartlarını duyurdu. NVIDIA'nın 28 nm üretim teknolojisine sahip GeForce GTX680 grafik işlemcisini kullanan yeni seri aynı zamanda 2 GB GDDR5 bellek ile dünyanın en hızlı hafıza modüllerinden birine de ev sahipliği yapıyor. PCI Express 3.0 ve DirectX 11 desteğine ek olarak MSI GeForce GTX680 NVIDIA'nın yeni GPU Boost teknolojisinden de faydalanıyor. MSI'ın ödüllü Afterburner yazılımı ile beraber kullanıldığında ise güç kullanım sınırı ve frekans aralığı ayarlanılarak kullanıcılar çok daha yüksek otomatik overclock potansiyeline erişebiliyorlar.

MSI'ın Özel Afterburner overclock yazılımı ile daha hızlı

MSI GeForce GTX680 NVIDIA'nın çekirdek frekansını oyunun ihtiyacına göre dinamik olarak artıran GPU Boost teknolojisi ile geliyor. MSI ise özel Afterburner yazılımı ile bu teknolojiyi bir adım öteye taşıyor. Yazılım sayesinde kullanıcılar kartın çekeceği güçün ve grafik işlemci saatinin sınırını artırarak gerektiğinde kartın çok daha fazla performans vermesini sağlayabiliyorlar. GPU sıcaklığına göre fan hızını otomatik olarak ayarlayan kontrolcü ise kartın güvenli bir sıcaklıkta kalmasını garanti altına alıyor.

28nm üretim teknolojisi ve PCI Express 3.0 desteği

28nm üretim teknolojisi ve PCI Express 3.0 desteği

28nm üretim teknolojisi ve PCI Express 3.0 desteği

Yeni nesil MSI ekran kartlarında kullanılan NVIDIA GeForce GTX 680 grafik işlemcisi 28nm üretim teknolojisini kullanıyor. Gelişmiş bu üretim teknolojisi sayesinde yeni GPU'lar hem daha yüksek performans veriyorlar, hem de çok daha az ısınıyorlar. PCI Express Gen 3 standardı ise uyumlu anakart ve işlemci ile beraber kullanıldığında ekran kartı veriyolunda 32 Gb/s bantgenişliği sunuyor. Bu sayede yeni nesil MSI ekran kartları bir önceki nesil GeForce GTX 580 ekran katlarına nazaran yüzde 40 daha çok performans vaadediyor.

Tek Kart ile NVIDIA 3DVision Surround teknolojisi

En yeni DirectX 11 teknolojisini desteklemenin dışında MSI GeForce GTX 680 ekran kartı NVIDIA 3DVision Surround teknolojisini de tek bir kartta sunabiliyor. Böylece kullanıcılar üç adet 3D monitörü yanyana tek bir monitor gibi kullanıp 3D gözlüklerle oyun ve filmlerin keyfini çıkarabiliyor. 3D gözlük haricinde ise tek bir karttan 4 farklı monitöre aynı anda görüntü aktarılabiliyor.

N680GTX-PM2D2GD5 Teknik özellikleri

N680GTX-PM2D2GD5 Teknik özellikleri

N680GTX-PM2D2GD5 Teknik özellikler

Ürün adı: N680GTX-PM2D2GD5

GPU: NVIDIA GEFORCE GTX 680

GPU Özellikleri: GK104 - 1006 MHz Base Clock 1058 MHz GPUBoost clock

Hafıza:2048MB GDDR5 - 6008 MHz

Bağlantı: DL-DVI-I / DL-DVI-D / DisplayPort / HDMI

TDP: 195W

Overclock: Afterburner GPU / Memory Clock offset and Power Limit control

Boyutlar 270x112x39mm

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları