Elon Musk'tan çok konuşulacak bir açıklama daha: "100.000 dolarlık Mars biletini herkes alabilir"

Elon Musk, "sadece" 100.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan Mars'a gidiş biletini hemen herkesin alabileceğini söyleyerek yine herkesi şaşırtmayı başardı.

Elon Musk'tan şaşırtan açıklama: "100.000 dolarlık Mars biletini herkes alabilir"

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, SpaceX'in 100.000 dolarlık Mars'a yolculuk biletinin neredeyse herkes için uygun olacağını söyledi. Şu anda pek çok insanın evini ısıtmak veya araçlarının depolarını doldurmak için mücadele ettiğini göz önünde bulundurursak, bu fiyat etiketinin insanların büyük çoğunluğu için biraz iddialı olduğunu söyleyebiliriz.

TED başkanı Chris Anderson ile yapılan bir röportajda, SpaceX'in kurucusu ve CEO'su en sevdiği ilgi alanlarından biri hakkında uzun uzun konuştu: Mars'ta kendi kendini sürdürecek bir şehir inşa etme planı... Musk, "Mars'a taşınmak 100.000 dolara mal oluyor ve bence neredeyse herkes çalışıp bu parayı biriktirebilir, sonunda 100.000 dolara sahip olabilir ve isterse Mars'a gidebilir" dedi ve ekledi: “Bu hizmeti gitmek isteyen herkese ulaştırmak istiyoruz.

Musk, birçok insanın bir tür sponsorluk planı veya kredi yoluyla biletini satın almayı tercih edebileceğini, ancak insanlığın yalnızca küçük bir yüzdesinin gerçekten bu yolculuğa çıkmak isteyeceğini tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.

Sürdürülebilir bir Mars şehri hedefine ulaşmak için Musk, orada yaşayan ve çalışan yaklaşık 1 milyon insanın olması gerektiğine inanıyor. Ünlü CEO, yolculuğun en ekonomik olduğu zaman, yani her 2,2 yılda bir, her biri gezegen komşumuza 100 kadar insanı taşıyacak yaklaşık 1.000 Starship uzay aracından oluşan bir filoya sahip olmayı hedefliyor.

Musk, Mart 2022'de yaptığı en son tahmine göre, insanların Kızıl Gezegene ilk kez 2029 civarında ayak basabileceklerini umuyor. Eğer her şey planına uygun giderse Musk, Mars'a toplu filolar oluşturma vizyonunun 2030'larda başlayabileceğini de öne sürüyor. SpaceX'in bu son derece iddialı hedefe ulaşıp ulaşmayacağını zaman gösterecek.

Ancak bu son tarih ne olursa olsun, Mars'taki ilk insanlardan biri olarak tarih yazmayı planlıyorsanız, birinci sınıf bir seyahat beklemeyin. Yaptığı konuşma sırasında Musk, “Mars, özellikle başlangıçta hiç lüks olmayacak” dedi ve devam etti: 'Yolculuk tehlikeli olacak; geri dönemeyebilirsiniz de Bu zor, çok zor bir iş." Sonrasında ise gülerek "ama yolculuğa çıkabilenler şanlı olacak" diyerek sözlerini tamamladı.