Elon Musk'ın, ofise gelmeyen Tesla çalışanlarını kartal gibi izlediği ortaya çıktı

Elon Musk, ofise dönmeyen çalışanlarının ensesinde: Kaç Tesla çalışanının ofisten uzak durduğunu gösteren haftalık raporlar alıyormuş...

Elon Musk, Tesla çalışanlarını kartal gibi izliyor

Elon Musk daha önce uzaktan çalışmaya karşı olduğunu defalarca belirtmişti ve bu durum çalışanları tarafından hoş karşılanmamıştı. Şimdiyse Musk ve diğer Tesla yöneticilerinin, çalışanların ofise gelişleri hakkında haftalık raporlar aldıkları rapor ediliyor. Tesla çalışanları, raporların tesislerde kartlarını okutan işçilerden alınan verilere dayandığını söyledi. Bu da, Musk'ın ofise dönüş konusunda ne kadar ciddi olduğuna kanıtlıyor.

Çalışanlar ayrıca Tesla tesislerinin ofis işlerini düzgün bir şekilde yerine getirmek için yetersiz olduğundan şikayet ediyor. Ayrıntılı haftalık raporlar, ofiste bulunmayan personel sayısını, günlük toplam ofise katılım grafiğini çıkarmak için önceden ayarlanmış izin günleriyle birlikte personel miktarına bölüyor.

Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Tesla çalışanlarını ofise geri getirmek için çok uğraşmış, uzaktan çalışmaktan hoşlanmadığını ifade etmiş ve Haziran ayında, ofiste çalışmak istemeyen herhangi bir Tesla çalışanının "başka bir yerde çalışıyormuş gibi yapması gerektiğini" tweet'lemişti.

Tesla yöneticilerine gönderilen bir e-postada Musk, personele ofise dönmelerini veya işten ayrılmalarını söyledi. Haftada 40 saatten az bir süre ofiste bulunmanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Tesla’dan konu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Şirketin çalışanları ofise dönmeye mecbur tutmasından bu yana, bazı çalışanlar Tesla'nın tesislerinin şirket ofislerindeki tüm işçileri uygun şekilde ağırlayamadığından şikayet ediyordu. Masa sandalye, otopark alanı, konferans odası ve laptop şarj kablolarının eksik olduğunu belirtiyorlardı.