Elon Musk, herkesi şaşırtacak yeni planını açıkladı: Elektrikli arabalar, roketler derken sonunda bunu da gördük

Elon Musk'ın sıra dışı proje ve planlarına bir yenisi daha eklendi. Tesla CEO'su, şimdi de bir "Tesla Lokantası" açmak için kolları sıvadı...

Elon Musk, şimdi de sıra dışı bir "Tesla Lokantası" kurmak istiyor

Sıra dışı fikirler üretmek konusunda oldukça cömert bir isim olan Elon Musk, şimdi de arabalı sinema ve elektrikli araç şarj istasyonu içeren, tüm gece açık bir Tesla lokantası için planlarını açıkladı.

Tesis, iki adet 45 metrelik LED film ekranı, iç ve dış oturma alanları ve ziyaretçilerin araçlarını dinlenirken şarj edebilmeleri için 28 süper şarj cihazı içerecek. Hollywood'daki Santa Monica Bulvarı'nda inşa edilmesi planlanan tesis için yapılan teklifler onaylanırsa, ödemeler Dogecoin ile de yapılabilecek.

Musk, bu fikir hakkında ilk kez 2018'de tweet attığını ve geçtiğimiz yıl muhtemelen restoran işine katılmakla ilgili üç ticari marka için başvuruda bulunduğunu söylüyor. Tesla ve SpaceX'in CEO'su, geçtiğimiz ayın sonunda da yeni tekliflerini Los Angeles şehrine sunmuş.

Musk'ın açıklamalarına göre Tesla, başlangıçta lokantayı sahil kenti Santa Monica'da inşa etmeyi planlıyordu. Ancak daha sonra planları tarihi Route 66'da Hollywood'a taşıdı.

Elon Musk'ın lokantasında neler olacak?

Arabalı sinemanın, standart bir yemek veya şarj seansı kadar sürmesi amaçlanan, yaklaşık 30 dakika uzunluğunda kısa filmler göstermesi planlanıyor. 864 metrekarelik alanda zaten büyük bir otopark var, ancak 28 süper şarj istasyonu ve toplam 34 park yeri eklemek için yeniden modellenmesi gerekecek.

Lokantanın zemin katında bir mutfak, sandalyeli ve localı oturma alanları ve binanın kenarında bir açık hava barı bulunurken, üst kısımda açık teras oturma alanı ve tiyatro tarzı koltuklar için bir alan bulunacak. Ayrıca, personelin otoparktaki araçlara yemek getirmesi için alt katta bir araç teslim alanı da yer alacak. Tesiste, toplam 200'den fazla oturma alanı bulunacak.

Sadece planlara bakarak dekorun nasıl görüneceğini söylemek pek kolay değil. Tesla, başlangıçta fikri bir “klasik lokanta” olarak tanımlamasına rağmen, çok daha fütüristik bir tarza yöneliyor olabilir.