Elon Musk yine bir şeylerin peşinde: Yeni kararı çok tartışılacak

Twitter'ı satın aldıktan sonra, "para/reklam vermeyen paylaşımların hızlı yayılmasını" önleyen algoritmaları hayata geçiren Musk, şimdi de kullanıcıların beğenilerini ve yeniden paylaşımlarını kaldırmak istiyor. Peki Elon Musk neyi amaçlıyor?

Elon Musk yine bir şeylerin peşinde: Yeni kararı çok tartışılacak

Elon Musk, dün yaptığı açıklamada sosyal medya platformu X'in paylaşımlardaki beğeni ve yeniden paylaşım rakamlarını kaldırmayı düşündüğünü duyurdu.

Şirketi 2022 yılında satın aldığından bu yana yapacağı bu son hamle, bir gönderinin aldığı beğeni ve yeniden paylaşım sayısını göstermeyi durduracak, ancak gönderinin sahibi bunu kendi tarafında görmeye devam edecek. Dolayısıyla, korkulduğu gibi platformda beğenileri veya yeniden paylaşımları engellemeyecek.

Doge Coin'e yine nur mu yağacak?

Musk ayrıca X'in para transferi için lisans almasına sadece birkaç ay kaldığını da vurguladı. Eğer bu gerçekleşirse, tarihin en büyük kripto para spekülatörü olan Musk muhtemelen Twitter'ı arka planda bir kripto para alışveriş platformuna çevirecek.

Belki de bu haberin etkisiyle Musk'ın çok sevdiği Doge Coin, son birkaç günde dalgalı şekilde, %25e yakın değer kazandı.