Musk ve Bezos, 120 milyar dolar kaybetti: Onların serveti azalırken, 2 isim yükselişe geçti

Bloomberg'e göre dünyanın en zengin insanları 2022'nin ilk 6 ayında 250 milyar dolar servet kaybetti. Elon Musk ve Jeff Bezos bu yıl toplam 120 milyar dolar kaybetmiş durumda. Milyarderler Endeksi'ndeki bazı kömür ve petrol patronları ise emtia fiyatları yükseldikçe daha da zenginleşti.

En zenginlerin serveti 250 milyar dolar azaldı

Tesla CEO'su Elon Musk ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos da dahil olmak üzere dünyanın en zengin 10 insanı, servetlerinde 250 milyar dolarlık bir düşüş yaşadı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, 2022'de ABD borsalarındaki düşüş nedeniyle listedekiler daha az varlıklı hale geldi.

Borsalar, S&P 500'ün değerinin beşte birinden fazlasını kaybetmesiyle 1970'den bu yana yılın en kötü ilk yarısını yaşadı.

Bu bu durum Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates ile birlikte Elon Musk, Bezos ve Louis Vuitton'un sahibi LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault gibi kişilerin servetlerine büyük darbe vurduğu anlamına geliyor. Milyarderlerin büyük çoğunluğu, yılın başlangıcından çok daha az değere sahip.

Büyük kayıp yılın başından bu yana servetlerinden toplam 120 milyar doları kaybeden Musk ve Bezos tarafından en keskin şekilde hissedildi.

  • Tesla'nın hisse fiyatı, ekonomik belirsizlik ve Musk'ın Twitter'ı satın alma girişimi nedeniyle bu yıl %43 oranında düşerken, Amazon hisseleri 2022'nin başından bu yana %35'ten fazla düştü.

  • Bununla birlikte, listedeki iki Hintli insanı Gautam Adani ve Mukesh Ambani, sırasıyla net değerlerinde 22.1 milyar dolar ve 3.05 milyar dolarlık artış yaşadılar.

  • Adani limanları; tedarik zinciri soruları ile Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle bu yıl yükselen emtia fiyatlarından yararlanan Hindistan'ın en büyük kömür madenini işletiyor.

  • Sanayici olan Ambani, aynı şekilde, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana yükselen bir başka emtia olan dünyanın en büyük petrol rafinerisi kompleksine de sahip.