Elon Musk'a çok sert bir uyarı daha: "Şirketlerinizi düzeltin, yoksa biz düzeltiriz"

ABD senatörü Ed Markey'den Elon Musk’a çok sert bir uyarı: "Ya şirketlerinizi kendiniz düzeltin, ya da bunu biz yaparız!"

Elon Musk'a çok sert uyarı: "Şirketlerinizi düzeltin, yoksa biz düzeltiriz"

Massachusetts Senatörü Ed Markey, Elon Musk'ı, Twitter'ın yeni doğrulama politikaları hakkında yasa koyucunun bilgi talebine sert bir yanıt vermesinin ardından adeta azarladı. Musk, pazar sabahı, Markey'in şirketin yeni aylık 8 dolarlık Twitter Blue aboneliğini eleştiren bir mektubu paylaşmasının ardından “Bunun nedeni, gerçek hesabınızın bir parodi gibi görünmesi olabilir mi?” diye tweet atmıştı. Musk birkaç saat sonra da senatörü profil resminde maske takmakla eleştirmişti.

Markey, Musk'nın tepkisine yanıt vermekte gecikmedi; “şirketlerinizden biri bir FTC onay kararnamesi kapsamında. Oto güvenlik izleme kuruluşu NHTSA, bir başkasını insanları öldürme iddiası ile araştırıyor. Ve siz de zamanınızı çevrimiçi kavgalarla harcıyorsunuz” dedi. “Şirketlerinizi düzeltin. Yoksa bunu Kongre yapacak” diye de ekledi.

Twitter, yeni Blue aboneliğini başlattıktan iki günden kısa bir süre sonra ücretli hesap doğrulamasını askıya aldı. Hizmet kullanılabilirken, troller onu ünlüleri, politikacıları ve markaları taklit etmek için kullandı ve platformda kaosa yol açtı.

Markey'in uyarısının hükümet eylemine dönüşeceği konusunda bir kesinlik olmasa da, Demokratların Senato çoğunluğunu sağlamalarının ardından bir yanıt olasılığı daha sağlam hale geldi. Markey ayrıca İletişim, Medya ve Genişbant Alt Komitesi'nin de bir üyesi.