Elon Musk'tan Roscosmos liderine cevap geldi: "Gizemli bir şekilde ölürsem, sizi tanımak güzeldi"

Elon Musk'ın Roscosmos lideri Dmitry Rogozin ile Twitter üzerindeki atışmaları giderek sertleşiyor.

Musk'tan, kendisini tehdit eden Roscosmos liderine cevap gecikmedi

Milyarder ile Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin arasındaki ilişki, Ukrayna'nın Rus güçleri tarafından işgal edilmesi ve Musk'ın ülkeyi desteklemek için Starlink uydularını yeniden yönlendirme kararının ardından her geçen gün daha da bozuluyor. Mart ayında Musk, Rusya Devlet Başkanı Putin'i teke tek dövüşe çağırdı. Rogozin ise, A. S. Puşkin'in “The Tale of the Pope and his worker Balda” eserinden alıntı yaparak yanıt verdi.

Rogozin, Musk hakkındaki son yorumlarında ise, dünyanın en zengin adamını Ukrayna'daki Nazileri desteklemekle suçladı ve adeta tehdit etti: "Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 36. Deniz Tugayı'nın yakalanan komutanı Albay Dmitry Kormyankov'un ifadesinden Elon Musk'ın Starlink uydu şirketinin internet terminallerinin askeri helikopterlerle Nazi Azak Taburu militanlarına ve Ukrayna Deniz Piyadeleri'ne Mariupol'a teslim edildiği ortaya çıktı. Elon Musk, bu nedenle, Ukrayna'daki faşist güçlere askeri iletişim sağlıyor. Ve bunun için Elon, ne kadar şaklaban rolü oynasan da, bir yetişkin gibi sorumlu tutulacaksın."

Yanıt olarak Musk, basitçe "'Nazi kelimesi, onun düşündüğü anlama gelmiyor" yazdı.

Başka bir tweet'te de, Rus cumhurbaşkanına karşı çıkan çok sayıda insanın başına gelen bir kader olduğunu söyleyebileceğimiz gizemli bir şekilde ölmekle ilgili şaka yaptı.

Elon Musk, Rus uzay ajansı Roscosmos'un başkanı tarafından yapılan tehdide Twitter üzerinden yanıt verdi ve takipçilerine "Gizemli bir şekilde ölürsem, sizi tanımak güzeldi" dedi.