Müthiş bir HTC One A9 geliyor olabilir!

HTC'nin bu ayın sonunda yapacağı tanıtımda ortaya çıkacak telefon, bu canavar olabilir!

Çok güçlü bir HTC geliyor!

HTC One A9'a ait olduğu iddia edilen bir teknik özellik listesi, internete sızdı.

HTC Aero olarak da anılan telefon, sızıntıya göre 1,96GHz'te çalışan 10 çekirdekli MediaTek Helio X20 SoC ile geliyor, dolayısıyla bir telefon için çok güçlü bir işlemciye sahip. Piyasadaki en güçlü telefonların bile 8 çekirdekli işlemciye sahip olduğunu düşünürsek 10 çekirdek, biraz gereksiz gibi görünüyor.

10 çekirdek, gelecekte belki işinize yarayabilir ancak bugün bu kadar fazla gücü kullanacak uygulamalar bulmanız zor. Bununla birlikte Helio X20'nin tüm çekirdeklerini aynı anda kullanmadığını da belirtmek gerekiyor. Telefon, dört hızlı çekirdeğini güce aç görevler için kullanırken, daha yavaş olan dört çekirdeğini normal görevler için kullanıyor. Çok daha yavaş olan iki çekirdek ise düşük öneme sahip görevlerde kullanılıyor.

Helio X20 yongası, 4GB'lık büyük bir RAM miktarına sahip. Bu yüzden HTC One A9'un bu özelliklerle gelmesi, piyasadaki telefonlar için gerçek bir tehdit oluşturabilir. Telefonun GeekBench'te çoklu çekirdek testinde 5884 puan aldığı, 5080 puan tutturan Galaxy Note 5'i geçtiği söyleniyor. Sayılar telefonun daha hızlı olduğunu gösterse de, onlara fark atmadığını da söylüyor.

HTC, 29 Eylül'de düzenleyeceği etkinlikte HTC One A9'u tanıtabilir. 10 çekirdekli güç deposu cebin doğru olup olmadığını bu tarihi bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları