Samsung Galaxy Note 5 Ön İnceleme

Yeni Galaxy Note 5'i kısa süreli de olsa ele geçirdik, denedik. İşte ilk izlenimlerimiz...

Galaxy Note 5 Ön İnceleme

Samsung, uzun zamandır konuşulan Galaxy Note 5'i nihayet resmi olarak tanıttı. Biz de telefonu, tanıtımda kısa süre için ele geçirdik ve deneme fırsatı bulduk. İşte ön inceleme raporumuz...

Galaxy Note 5'in 5.7 inç büyüklüğündeki Super AMOLED ekranı, QHD 2560 x 1440 çözünürlük ve 518 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Renkler ve görüntü kalitesi, Samsung'un diğer Super AMOLED ekranlı telefonlarında olduğu gibi yine kusursuz sayılabilir.

Telefonun arka yüzünde, sağ ve sol kenarlarda kavislere yer verilmiş. Bu kavisler, Galaxy Note 5'i büyük ekranlı telefonlar arasında, elde en rahat tutulan model haline getirmiş. 153.2 x 76.1 x 7.6 mm boyutlarına sahip bir telefonun, özellikle de 171 gram olduğu düşünülürse, elde kolay tutulması gerçekten etkileyici bir durum olarak kabul edilebilir.

Telefonda 8 çekirdekli Exynos 7420 işlemci bulunuyor ve bu işlemci, 4 GB LPDDR4 RAM ile destekleniyor. İşlemcinin saat hızı 2.1 Ghz ve bu hız, kısıtlı süreli denemelerimizde bile kendini hemen hissettiriyor. Tabii ki son kararımızı, Note 5', test merkezimizde ağırladıktan sonra verebileceğiz.

Samsung Galaxy Note 5 Ön İnceleme

Galaxy Note 5, 32 ve 64 GB'lık depolama alanı seçenekleriyle satışa sunulacak. İşin en kötü yanı ise, telefonda bellek kartı desteği bulunmaması. Bu yüzden, özellikle 32 GB'lık modeli satın almadan önce iki kere düşünmenizde yarar var.

Geçtiğimiz yılın Galaxy Note 4'ünde bulunan 3.220 mAh'lık batarya, bu yıl yerini 3.000 mAh'lık bir bataryaya bırakmış. Ancak telefonda yine iki farklı güç tasarruf modu var ve bu modlar sayesinde, pilin uzun süreler enerji sağlayabileceği iddia ediliyor. Samsung'un bu iddiası, Galaxy Note 4'ten edindiğimiz tecrübeleri de göz önüne alırsak, hiç de olağan dışı görünmüyor.

Galaxy Note 5, hem PMA, hem de Qi standartlarında kablosuz şarjı destekliyor.

S Pen deneyimi, yine beklediğimiz gibi tatmin edici görünüyor. Air Command özelliği yeni tasarımıyla karşımıza çıkıyor ama kullanım açısından büyük bir yenilik söz konusu değil. Ekranda, Air Comman'a ulaşmanızı sağlayan bir simge, artık hep görünüyor.

Kalemde yapılan yapısal değişiklikler de söz konusu. Kalemin ucu, ekranda daha rahat hareket ediyor. Daha da ilginci, artık kalemi yuvasından çıkartmak için çekmeniz gerekmiyor. Bunun yerine kalemi içeriye doğru ittirmeniz ve dışarıya doğru çıkmasını beklemeniz gerekiyor. Kalem yuvasından çıkar çıkmaz, ekranda not almanız için gereken uygulama açılıyor.

Samsung Galaxy Note 5 Ön İnceleme

Telefonun arka kamerası, optik imaj sabitleme yeteneğine sahip ve 16 megapiksel çözünürlük sunuyor. RAW desteği ile gelen kamera uygulaması ise, birkaç küçük yeni yeteneğe sahip. Bunlardan biri de, canlı olarak video yayını yapabilmek. Bunu biraz da, Periscope uygulamasının sunduğu imkanlara benzetmemiz mümkün.

Galaxy Note 5'in, Note 4'ün üzerine çok fazla yenilik koyduğunu söylemek doğru olmaz. Ama yine de bu, telefonun etkileyici bir amiral gemisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İyi düşünülmüş bir tasarım, daha yüksek kalitede malzeme kullanımı ve tabii ki güçlü donanımı, Galaxy Note 5'i önümüzdeki günlerin en çok konuşulan telefonlarından biri yapmak için yeterli olacaktır. Yine de son kararımızı vermek için, telefonu İstanbul'da ağırlayacağımız günü beklemek zorundayız.

Okuyucu Yorumları