MWC 2019'da Gözden Kaçan Telefon: Hisense U30

İsmini telefonlarla pek duymadığımız Hisense'in Mobil Dünya Kongresi'nde gösterdiği telefon, kamerasıyla beğenimizi kazandı!

MWC'de gözlerden kaçan telefon

MWC 2019'da beş kameralı Nokia 9 PureView'dan katlanan Huawei Mate X'e müthiş kamera telefonları gördük. Ancak etkinlikteki bir telefondan bahsetmeden geçmek istemedik.

TV ve buzdolabı gibi elektronik cihazlarıyla tanınan Hisense, Mobil Dünya Kongresi'nde gösterdiği telefonu Hisense U30'un kamerasıyla beğenimizi kazandı. Telefonun kamerasının özellikleri, kağıt üzerinde oldukça iyi görünüyor. Arkadaki iki lens, 48MP'lik bir ana lensten ve 5MP'lik derinlik algılayıcıdan oluşuyor. Önde ise "delikli" türden 20MP'lik bir kamera bulunuyor.

Arka kamerayla yaptığımız denemelerde kameranın nesnelere ve ortamlara hızla odaklanması hoşumuza gitti. Kamera, yakındaki ve uzaktaki nesneleri bol miktarda detayla yakalayabildi. Panorama modu ve güzellik modu da gayet iyi çalıştığını bize gösterdi.

Buna karşın deklanşör hızının idealden biraz yavaş olduğunu söylemeliyiz. Bir fotoğrafı yakaladıktan sonra ikincisini yakalamak için biraz beklemeniz gerekiyor. Ancak bu bekleme süresi çoğu zaman sorun olmayacaktır. Ön kameranın resim kalitesi ve deklanşör hızı gayet iyiydi.

Hisense U30'un tek etkileyici yanı, kamerası değil. Deri tasarımı, delikli ekranı ve 4.500mAh'lik pili, telefonu daha da çekici yapıyor. Telefonun ne zaman, nerde piyasaya sürüleceği ise çok açık değil. Firma, U30'u Avrupa'da "yazın" satışa sunacağını, Çin'de ise "yazdan önce" piyasaya süreceğini söylüyor. Cihazın fiyatının 230 - 450 dolar arasında olması bekleniyor. Bu çok geniş fiyat aralığı, fiyat bilgisi için biraz daha beklememiz gerektiği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları