MWC 2019'dan Beklenenler!

Artık dakikaları saydığımız Mobil Dünya Kongresi'nde hangi heyecan verici yenilikler olacak?

MWC 2019'da neler göreceğiz?

Katlanan telefonlardan 5G'ye, bu seneki Mobil Dünya Kongresi oldukça heyecanlı geçecek. İşte Barselona'daki etkinlikten bekleyebilecekleriniz.

LG G8 ThinQ ve 5G V50 ThinQ

LG G8 ThinQ ve 5G V50 ThinQ

LG, duyurularını MWC'de yapmaya devam eden birkaç firmadan biri. Bu sene ise raporlar, firmanın G8 ThinQ'i tanıtacağını söylüyor. Samsung'un Galaxy 10'una rakip olması beklenen G8 ThinQ'in arka yüzünde üç değil, iki kamera olacak. Ancak telefon, yapay zeka ve 5G geliştirmelerine sahip olan Snapdragon 855 işlemciyle gelecek.

G8 ThinQ'te bir tür hareketle kontrol işlevinin bulunacağı biliniyor. Bunun yanında Sony televizyonlarda gördüğümüz bir teknoloji sayesinde telefon, titreşimler yoluyla ses üretebilecek. LG'nin etkinlikte 5G'li bir telefon da göstermesi bekleniyor.

Yeni Sony Telefonlar

Yeni Sony Telefonlar

Sony MWC'de genellikle biraz sessiz kalsa da, bu sene farklı olacak gibi görünüyor. Dedikodulara göre firma, birkaç 21:9 ekranlı telefon üzerinde çalışıyor. Bu ise 5,9 inç'lik Xperia 10 ve 6,5 inç'lik 10 Plus'ın çok daha uzun olacağı, filmler için daha ideal olacağı anlamına geliyor. Umudumuz, bu telefonların yanında bir de üst seviye telefonla tanışmak.

Microsoft ve HoloLens 2

Microsoft'un MWC için davetiye dağıtması çoğumuzu şaşırtmıştı. Telefon işinden uzaklaşan firma, diğer ürünleriyle mobil dünyadaki önemini koruyor. MWC'deki tanıtım, muhtemelen yeni HoloLens başlıkla ilgili olacak. HoloLens'in mucidi Alex Kipman'ın paylaştığı görüntüler, Microsoft'un Barselona'da artırılmış gerçekliğe odaklanacağını garantiliyor.

Nokia 9'un Beş Arka Kamerası

HMD'nin Nokia 9'unu muhtemelen çoktan gördünüz. Aylardır süren dedikodular, henüz resmi bir bilgiyle doğrulanmış değil. Merak ettiğimiz, bu kameraların kaç tanesinin bir kamera gibi çalışacağı.

MWC 2019'dan Beklenenler!

HMD'nin Barselona'da tek göstereceği telefon Nokia 9 olmayacak. Daha önceki tanıtımlara bakarsak, firmadan birkaç orta ve alt seviye telefon da bekleyebiliriz.

Katlanan Telefonlar

Samsung'un katlanan telefonunun neye benzediğini artık biliyoruz. LG'nin de kendi katlanan telefonunu yapma planları bulunuyor, ancak MWC'de bir katlanan telefon gösterip göstermeyeceği bilinmiyor. Xiaomi bir süre önce katlanan tasarımını göstermişti, ancak bunu da MWC'de görüp görmeyeceğimiz belli değil.

Çinli firma Oppo, katlanan telefon planlarını gizlemiyor ve 2019'da bir tanıtım yapacağını söylüyor. MWC 2019'da Oppo'dan bir resmi duyuru gelmesi, sürpriz olmayacak.

Etkinlikte kesin olarak göreceğimiz tek katlanan telefon ise Huawei. Bunu firmanın dağıttığı davetiyelerden biliyoruz.

Okuyucu Yorumları