MySpace'in Kaybettiklerini Internet Archive Buldu

MySpace tarafından kaybedilen yarım milyon şarkıyı, internete bir başka site geri getirdi!

Kayıp şarkılar geri geldi

MySpace, platformunda bulunan ve 12 yıllık bir zamana yayılan parçaları bulunduran müzik arşivini "yanlışlıkla" -bununla ilgili soru işaretleri bulunuyor- kaybettiğini açıkladığında, ağın kullanıcıları başka bir yerde bulamadıkları parçaları tamamen kaybettiklerini öğrenerek büyük bir şok yaşamışlardı. Dijital müzik arşivi görünüşe göre sonsuza dek kaybedilmişti. Ancak internetin eski sayfalarının kaydını tutması ile bilinen Internet Archive, iyi haberlerle gelerek "MySpace Dragon Hoard" adını verdiği dev MP3 koleksiyonunu kurtarmayı başardı.

Koleksiyon, 2008-2010 yılları arasında incelemek üzere siteden yaklaşık 1.3 terabaytlık müzik dosyası alan isimsiz bir akademik grup tarafından toplandığı iddia edilen 490.000 parçadan oluşuyor. Bu, kaybedilen toplam parçaların oldukça küçük bir yüzdesini oluşturuyor - kaybolan toplam parça sayısının 53 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. - olmasına rağmen birçok kullanıcı yine de bu haberden oldukça memnun. Internet Archives yetkilisi Jason Scott, kurtarılan arşivde bir müzisyenin tamamen kaybolduğunu düşündüğü bir parçasını bulmayı başardığını" Twitter üzerinden bildirdi. Twitter kullanıcısı @pinkpushpop is arşivde Katy Perry, Nicki Minaj ve Donald Glover gibi birçok sanatçıya ait klipleri ortaya çıkardı.

İnternet Arşivi, kurtarılan parçaların tamamının arşivlenmesinin biraz zaman alacağını duyurmuş olsa da koleksiyonu Dragon Hoard'ın arama ve oynatma mekanizması olan Hobbit'i kullanarak inceleyebilirsiniz. Ayrıca "en iyi ifadeyle hantal" olarak nitelendirilebilecek koleksiyonun derlenme çalışmaları da devam ediyor. Bu sayede kullanıcılar, nostaljilerinin bir süredir kayıp olan parçalarını daha çabuk bulabilecek.

Okuyucu Yorumları