NASA'nın 1 numarasından, Elon Musk hakkında çok konuşulacak açıklamalar

NASA direktörü Bill Nelson, SpaceX ve Elon Musk hakkında yaptığı yeni açıklamalarla çok konuşulacağa benziyor.

NASA'nın 1 numarasından, Elon Musk hakkında çok konuşulacak açıklamalar

NASA ve SpaceX genellikle iyi ilişkilere sahip olmalarıyla biliniyor. Ancak SpaceX’in sahibinin Elon Musk olması, bazı endişeleri de gündeme getiriyor.

NASA direktörü Bill Nelson, NPR ile yaptığı bir röportajda, SpaceX’in aslında başkanı Gwynne Shotwell tarafından yönetildiğini hatırlatarak, Elon Musk’ın denetimsiz bir şekilde bir uzay ajansını yönetmesine ilişkin korkuları hafifletiyor. Nelson, Shotwell’in SpaceX’i Elon Musk’ın çoğu zaman mantıksız olan hedeflerinden koruyacağına ve ABD hükümetinin SpaceX’e yaptığı yatırımların yersiz harcanmamasını sağlayacağına güveniyor.

Eski bir Florida senatörü olan Nelson’ın, NASA direktörlüğü görevini üstlenmeden önce Musk’a olan güvensizliğini çok açık bir şekilde dile getirdiği bildiriliyor. Eski NASA direktör yardımcısı Lori Garver’ın Escaping Gravity: My Quest to Transform NASA and Launch a New Space Age (Yerçekiminden Kaçmak: NASA'yı Dönüştürme ve Yeni Bir Uzay Çağı Başlatma Arayışım) adlı kitabına göre Garver, Nelson’ın senatör olduğu sırada SpaceX’e karşı “muhalefete liderlik ettiği” söyleniyor. Bu muhalefet sırasında temel olarak Musk’ın küresel etkiye sahip olabilecek bir şirketin lideri olarak eksantrik ve değişken davranışlarını hedef alıyordu.

Futurism tarafından bildirildiği üzere Nelson, yaptığı röportajda, “Elon Musk’ın verdiği en önemli kararlardan biri, Gwynne Shotwell isimli başkanı seçmekti” dedi. Shotwell’in çok iyi bir yönetici olduğunu ve herhangi bir endişesi olmadığını belirtiyor.

Shotwell şu anda SpaceX’in tüm operasyonlarını yönetiyor. 2002’den beri SpaceX’te çalışıyor ve daha öncesinde bir uzay aracı geliştiricisi olan Microcosm’da uzay sistemleri direktörü olarak görev yapmıştı. 2018’de Fortune Dergisi Dünyanın En Büyük 50 Lideri listesinde ve 2017'de Forbes'un Güçlü Kadınlar listesinde yer aldı ve havacılık dünyasındaki başarılarından dolayı madalya ve ödüller kazandı.