Ne Microsoft duruyor ne de Google...

MS'in online Office ile iddialı geldiğini gören Google kolları sıvadı: İşte bizi bekleyen yenilikler

Cevap sırası Google'da!

Gittikçe kızışan, hızlanan Microsoft-Google savaşında Google'dan yeni bir darbe geldi. Microsoft'un Office 2010 saldırısına karşılık olarak Google da Docs'u yeniliyor.

Google Docs Blog'da yapılan bir duyuruyla ortaya çıkan haberdehenüz bütün detaylar, gelecek bütün yenilikler açıklanmadı. Bilinen lu ki Google Docs'un tasarımı değişecek. Değişikliğin sadece bununla kalmaması, Office'e karşı Docs'un güçlü internet konumunu korumasını sağlayacak yenilikler getirmesi bekleniyor. Çünkü sonuçta bu, Microsoft'un Office 2010'da duyurduğu yeni internet tabanlı uygulamaya karşı bir hareket.

Google, Docs'un yenilenen tasarımının daha kullanışlı, daha pratik olacağını belirtiyor. Çalışma esnasında bazı çalışmayan modüller olabileceği de belirtiliyor. Google Docs'un yeni özellikler sayfası altında listelenen en son çıkan özellikler arasında Solve ile denklemleri optimize ederek çözmek, ROMAN function ile rakamları kolayca Roma rakamlarına çevirmek, formlardaki bölüm başlıklarından faydalanmak ve Microsoft Office Word 2007'ye ait .docx dosyalarını içeri aktarmak mümkün.

Yenilikler saymakla bitmiyor...

Yenilikler saymakla bitmiyor...

Bunlar çoktan tamamlanmış özellikler ve Google Docs'un gelişimi esnasında eklenenler listesi uzayıp gidiyor. Toplu bir pakete gerek duyulmadan yeni özellikler çıktıkça ekleniyor. Yani Google Docs konusunda Mİcrosoft Office 2010'un Docs'a internet üzerinde rakip olacağını açıklamadan da çalışıyordu.

Blog'da duyurulan en son özellik ise halka açık galerilere "template" yükleyerek paylaşabilmek. Template; hazır belge, sunum, form ve benzerleri için hazır format demek. Ayrıca arama özelliği olarak dosyaları paylaşılan kişinin e-posta adresiyle arama seçeneği de konulmuş. Paylaşımları yönetirken Docs listesinden de ayrılmak gerekmiyor.

Önümüzdeki haftalarda gelecek geliştirmeler hem üzerinde uzun süredir çalışılan ve yeni tamamlanan yenilikler, hem de Microsoft Office 2010'un internetteki rekabetine karşı geliştirilecek olan yepyenilikler.

Okuyucu Yorumları