Nest ikinci nesil duman dedektörünü duyurdu!

Nest'in yeni nesil duman dedektörü çok daha kapsamlı güvenlik fonksiyonları sunuyor!

Nest'ten yeni duman dedektörü

Nest duman algılama yeteneğini daha da geliştirdiği yeni nesil duman dedektörünü duyurdu. Nest Protect, sahip olduğu "bölünmüş spektrum sensörü" sayesinde mekandaki dumanı daha çabuk tespit edebiliyor.

Modern yapı malzemelerinin daha hızlı yanabileceğini belirten Nest, bu nedenle dumanın daha hızlı tespit edilmesi gerektiğini ve duman algılama yeteneğinin son derece önem taşıdığını belirtti. Bu nedenle şirket piyasaya sürülen yeni üründe, kısa dalga boylarını okuyabilen bir sensör kullandığını açıkladı. Ayrıca akıllı telefon üzerine yüklenen bir uygulama ile duman dedektörünün alarmı da susturulabiliyor.

Nest, yeni nesil duman dedektörü yeniden tasarlayarak bir önecki modele göre yüzde 11 küçülme sağladı. Ön sipariş aldıklarını belirten şirket ay sonunda gönderilere başlanılacağını ve ürünün 99 dolar gibi bir fiyat etiketiyle tüketicilere sunulacağını belirtti.

Yeni nesil duman dedektörü ile sunulan "sıcaklık emniyeti" fonksiyonu ile mekandaki anormal hava değişimi anında algılanabiliyor. Dedektör ortamdaki atmosferin çok sıcak veya çok soğuk olduğunu tespit ettiğinde, sizi bir bildirim ile uyararak anında müdahale edebilmenizi sağlıyor. Bu fonksiyon kısa bir süre sonra yayınlanacak bir güncelleme ile Nest'in ürettiği tüm duman dedektörlerine adapte edilecek.

Okuyucu Yorumları