Netflix, kullanıcılarını yine çok kızdırdı

İngiltere ve Kanada'daki Netflix kullanıcıları, hesaplarını kapatmakla tehdit ederek Netflix'e öfke kusuyorlar. Peki izleyicileri bu kadar sinirlendiren olay ne?

Netflix, kullanıcılarını yine çok kızdırdı

İngiltere ve Kanada'da yaşayan Netflix kullanıcıları dijital içerik yayıncısı şirkete karşı ayaklanmış durumdalar. İzleyiciler, Netflix'i hesaplarını kapatmakla tehdit ediyorlar. Peki iki ülkedeki kullanıcıları bu kadar kızdıran gelişme ne?

İngiltere ve Kanada'da Netflix'in "temel abonelik" seçeneğini kaldırarak kullanıcılarını Haziran'dan itibaren daha yüksek fiyatlı üst seviye seçeneği satın almaya zorlaması, bu iki ülkedeki kullanıcıların öfkesini taşırdı. Şirketin, ABD veya diğer ülkelerde temel abonelik seçeneğini devam ettirirken, sadece İngiltere ve Kanada için böyle bir karar alması da, izleyicilerin hesaplarını kapatarak Netflix seyretmeme tehdidinde bulunmalarına sebep oldu. Peki Netflix ne yapmaya çalışıyor?

Temel katmanda Netflix üyeleri, reklam görmeden Netflix içeriklerini izleyebiliyorlar. Ancak şimdi bu katman kalktığında, daha fazla insanın ya reklamlara katlanması ya da daha yüksek abonelik ücretleri ödemesi gerekecek, ki iki seçenek de Netflix için daha kazançlı bir durum.

"O kadar paraya dizilerimizi izleyemezsiniz"

Netflix'in muhtemelen bu yeni modeli, İngiltere ve Kanada üzerinde deneyeceği ve başarılı olursa ABD ve tüm diğer ülkelerde benzer abonelik modelini hayata geçireceği düşünülüyor.

Bu arada dikkatinizi çekmiş olmalı, Türkiye'de izleyicilerin reklam seyrederek Netflix içeriklerine ulaşabileceği "standart" abonelik seçeneği bulunmuyor. Türk izleyiciler en az 120 liralık temel aboneliği satın almak zorundalar.

Bakalım İngiliz ve Kanadalı kullanıcıların isyanı Netflix'e geri adım attırabilecek mi?